FOTO: Radionica za pripremu Illy kave @ Nikas

Kroz tajne pripreme kave, kapučina te ostalih napitaka na bazi kave i koktela te poznatim ‘Latte artom’ učenike su obučili vrhunski baristi Tomislav Mrdeža i Zlatko Bujas.

Matulji – Prošlog tjedna u prostorima tvrtke Nikas održala se veoma zanimljiva radionica za učenike i stručne nastavnike Ugostiteljske škole Opatija. Naime, tvrtka Nikas već je dugi niz godina na tržištu prisutna kao veliki ekskluzivni uvoznik za mnoge poznate svjetske brandove (riža Scotti, Tabasco, alge za sushi…), a između ostalog i za poznatu kavu Illy.

Kako bi se učenici što bolje upoznali s porijeklom kave, načinom proizvodnje te napicima na bazi kave, organizirana je radionica koju su vodili vrsni stručnjaci i poznavatelji kave, Aleksandar Krneta i Mario Šimac.

Kroz tajne pripreme kave, kapučina te ostalih napitaka na bazi kave i koktela te poznatim ‘Latte artom’ učenike su obučili vrhunski baristi Tomislav Mrdeža i Zlatko Bujas.

– Učenicima je bilo veoma zanimljivo, a ovo je samo nastavak pozivanja u goste predavače koji će nastavni proces učiniti još zanimljivijim te na taj način oplemeniti nastavu, ali i potaknuti učenike da dodatno zavole poziv za koji su se opredijelili, istaknuo je ravnatelj Damjan Miletić

Na radionici su sudjelovali slijedeći učenici Dean Galijašević, Katarina Klemenčić, Toni Datković, Josip Sindičić, Ilija Dragičević, Josip Đurić, Romario Dženopoljac, Dino Gojković, Armando Kadirić, Ana Kukec, Danijel Rakonić, Mateo Vujić i Iva Zubović pod vodstvom svojih profesora Nikoline Marčelja i Krešimira Brnina.

– Već 28. rujna očekujemo još jednog gosta predavača Jadranka Smokrovića na temu ‘Whiskey’, a za kuhare će se 2. listopada održati radionica na temu ‘Škampi’ pod budnim okom chefa Zdravka Tomšića iz restoran Draga di Lovrana, napomenuo je Miletić.

[nggallery id=409]

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!