FOTO: Rasprodano kazalište – mališani pohrlili na Ljepoticu i zvijer, stariji čekaju Zijaha Sokolovića @ Opatija

ljepotica_zvijer_predstava_2014

Poznata klasična priča ”Ljepotica i zvijer” u izvedbi Teatra Naranče napunila je dvoranu hotela Adriatic, u kojoj je oko tri stotine djece i njihovih roditelja sat vremena uživalo u jednostavnoj, ali lijepoj priči koja postavlja pitanje može li se unutarnja, duhovna ljepota vrednovati više nego ona vanjska, tjelesna. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

ljepotica_zvijer_predstava_2014_1

Opatija – Studeni je, prema svemu sudeći, u Opatiji pravi kazališni mjesec, jer već njegov početak donosi čak dvije rasprodane predstave. Prva se odigrala u nedjelju, i bila je namijenjena djeci – poznata klasična priča ”Ljepotica i zvijer” u izvedbi Teatra Naranče napunila je dvoranu hotela Adriatic, u kojoj je oko tri stotine djece i njihovih roditelja sat vremena uživalo u jednostavnoj, ali lijepoj priči koja postavlja pitanje može li se unutarnja, duhovna ljepota vrednovati više nego ona vanjska, tjelesna? Predstava na pitanje, naravno, kao i priča po kojoj je nastala, daje pozitivan odgovor, a pozitivno su na trud glumaca Monike Mihajlović, Franje Tončinića, Majkla Mikolića, kao i redatelja Bore Stjepanovića, odgovorili gledatelji koji su ih ispratili dugotrajnim aplauzima.

A druga rasprodana predstava već je poznata opatijskoj publici – riječ je o 19. gostovanju Zijaha Sokolovića s predstavom ”Cabares, Cabarei” koja je napunila i dodatne kapacitete Adriatica i zahvaljujući ”akcijskoj prodaji” po cijeni od 9.99 kuna za kartu prodala petstotinjak ulaznica. Zijah se u Opatiju vraća u subotu, 15. studenog, u sklopu Noći kazališta, a svima onima koji su ovog puta ostali bez karte, iz Festivala Opatija poručuju da ne brinu, jer će ova monodrama u Opatiji gostovati barem još jednom kako bi dosegla jubilarnih dvadeset izvedbi u ovom gradu.

ljepotica_zvijer_predstava_2014_2

– Da tu ne bude kraj kazališnim događanjima, prije proljetne kazališne sezone i zimske pauze od kazališnih reflektora – jer oni nad opatijskim klizalištem u prosincu će itekako svijetliti – čeka nas još komedija ”5žena.com” autora Josea Miguela Contrerasa u režiji i adaptaciji Renea Bitorajca. Sjajna glumačka postava – Nataša Dangubić, Nataša Janjić, Daria Lorenci Flatz, Nina Erak-Svrtan i Mia Anočić-Valentić nasmijat će do suza ženskim, autoironičnim pogledom na svijet. I naša najmlađa publika dolazi na svoje, a za to će se pobrinuti pulski Teatar Naranča, izvedbom dviju klasičnih bajki. Nakon ”Ljepotice i Zvijeri”, poznati motiv i pouku o sporosti ali dostižnosti pravde proživjet ćemo s Pepeljugom koja svojom skromnošću, marljivošću i poštenjem dolazi do svog princa, dok oholost i ljubomora bivaju ignorirani i poniženi, kazala je Rajna Miloš, pozvavši sve ljubitelje kazališta da svojim glasom podrže Festival neovisnih kazališta koji je nominiran za najbolji festival godine u izboru kulturnog portala Teatar.hr.

Pepeljuga Teatra Naranča na rasporedu je u nedjelju, 23. studenog u 11.30 sati, a ”5žena.com” stiže u petak, 28. studenog u 20 sati.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!