FOTO: Rekordan broj stipendista – financijska podrška za čak 109 učenika i studenata @ Matulji

dodjela_stipendija_matulji_2014

Za stipendiste je osigurano 475 tisuća kuna, pri čemu se srednjoškolci nagrađuju sa 400, a studenti sa 600 kuna mjesečno. Fotogaleriju sa svečanog potpisivanja pogledajte na ovom linku

Matulji – Rekordan broj stipendista na liburnijskom području, ali i među puno većim jedinicama lokalne samouprave, ove je godine ponovo imala Općina Matulji, koja je na nedavnoj svečanosti dodijelila ukupno 109 stipendija.

dodjela_stipendija_matulji_2014_1

To je čak 13 stipendija više nego lanjske godine – 36 ih je dodijeljeno najuspješnijim srednjoškolcima, sedam učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, 63 studentima, dok su tri stipendije dodijeljene prema socijalnim kriterijima.

Na svečanoj dodjeli stipendija u matuljskoj vijećnici vladala je poprilična gužva, a potvrdu kvalitete studenata i učenika ove općine daje i činjenica da su kriteriji za dodjelu bili relativno visoki – od studenata se očekivao prosjek od 4,0 dok su srednjoškolci morali zaslužiti barem prosječnu ocjenu od 4,5.

Za stipendiste je osigurano 475 tisuća kuna, pri čemu se srednjoškolci nagrađuju sa 400, a studenti sa 600 kuna mjesečno.

Fotogaleriju sa svečanog potpisivanja pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net