[FOTO] Renny Žiganto iz Babalon Tattoo Art Studia: Osmijeh klijenata mi je najveća nagrada

Najveći izazovi su mi “cover up-ovi” odnosno prekrivanje starih tetovaža. Ima jednu posebnu čar u tome da nečiju staru emociju, poglavlje života uspiješ zatvoriti i otvoriš nešto posve drugo, novo i ljepše. To me baš veseli, ističe Renny.

Veprinac – “Sebe prvenstveno doživljavam artistom koji kada sjedne s klijentom već ima desetke ideja u glavi. Sve ovisi o energiji, emociji umjetničkog izražaja koji doživim s klijentom. Moj princip rada je bitno drugačiji”, kazala je na samom početku razgovora Renny Žiganto, iz Babalon Tattoo Art Studia.

Istaknula je kako je svaka tetovaža ‘custom made’ te kako prije samog tetoviranja sa svakim klijentom obavi razgovor tj. upoznavanje osobnosti.

– Svakom klijentu pristupam individualno. Važno mi je upoznat osobu koju imam pred sobom, osjetiti njegovu osobnost. To je esencijalno za moj rad! Također, prije nego što krenem u tetoviranje bitno mi je znati kojim se motivima mogu poigrati, da li i koje boje smijem upotrijebiti te također ne manje bitno, kojim tehnikama. Tetoviranje za mene nije samo trenutni hit za mlade. Tetoviranje živim i doživljavam ga kao pravu pravcatu umjetnost oslikavanja u kojoj čovjekova koža postaje slikarsko platno. Čast mi je i privilegija sto mogu svoj osobni umjetnički izričaj ispričati na nečijem tijelu i tako postati dijelom nečije životne price i lifestylea. To je jedini način na koji želim raditi i stvarati! Volim taj prisan odnos s klijentima i svakome se posvetim maksimalno a oni mi uzvrate povjerenjem što mi je veoma drago, kaže Renny.

– Zanimljivo je da u većini slučajeva klijenti dođu s jednom idejom, a izađu s drugom tetovažom iz studija, a njihov osmijeh mi je najveća nagrada. Nema pravila sto se godina tiče, dolaze mi sve generacije, ali ipak malo vise je zastupljena generacija srednje dobi. Oni već znaju da žele nešto drukčije, jedinstveno i svoje te me nađu kao artista koji će njihove misli, emocije i životnu priču pretočiti u sliku. Najveći izazovi su mi “cover up-ovi” odnosno prekrivanje starih tetovaža. Ima jednu posebnu čar u tome da nečiju staru emociju, poglavlje života uspiješ zatvoriti i otvoriš nešto posve drugo, novo i ljepše. To me baš veseli, zaključuje Renny.

Umjetničku crtu Renny je naslijedila od oca. Njeguje je od malih nogu te se bavi slikarstvom. Iza nje je mnogo izložbi, galerija, pubova, oslikavanja zida u Rijeci. Mnogi njeni radovi danas se nalaze raznim humanitarnim organizacijama, galerijama, uredima u Hrvatskoj i inozemstvu. Može se pohvaliti da jedan njen rad krasi ured predsjednika republike Hrvatske. Prvu izložbu imala je s 13 godina, a kako ističe ‘ostalo je povijest’. Specijalnost joj hiper-realizam, a neki njezini slikarski radovi mogu se pogledati na Instagram profilu. Da Renny živi art može se vidjeti po uređenju studija koji je sve; atelje, muzej, galerija, tattoo studio, a većinu chill kutak i .svašta nešto samo uvijek nešto iznova drugačije…

Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook profilu ili na broj telefona 092/3274032.

Babalon Tattoo Art Studio

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!