FOTO: RetrOgledalo podsjetilo na karijere Gabi Novak, Josipe Lisac, Nene Belana i Olivera Mlakara @ Opatija

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOgledalo

Nakon posvete karijeri i stvaralaštvu Arsena Dedića dan ranije jučer je fokus stavljen na karijere trojevrhunskih umjetnika koje su započele upravo u Opatiji ili im je Opatijski festival značio puno u njenom razvoju, ali i na karijeru nezaboravnog voditelja Olivera Mlakara koji je u toj ulozi ponovo nastupio u društvu Roberta Ferlina. Veliku fotogaleriju s RetrOgledala pogledajte na ovom linku

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOgledalo

Opatija – Izvođači koji su obilježili Opatijski festival, i njihove pjesme, u ponešto izmijenjenom ruhu i ”predane” mlađim glazbenicima, ponovo su zaživjele sinoć na drugoj večeri ovogodišnjeg RetrOpatijskog festivala nazvanoj RetrOgledalo.

Nakon posvete karijeri i stvaralaštvu Arsena Dedića dan ranije jučer je fokus stavljen na karijere trojevrhunskih umjetnika koje su započele upravo u Opatiji ili im je Opatijski festival značio puno u njenom razvoju, ali i na karijeru nezaboravnog voditelja Olivera Mlakara koji je u toj ulozi ponovo nastupio u društvu Roberta Ferlina.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOgledalo

Oliverov i Robertov „voditeljski duel“ ne možemo opisati samo kao susret generacija, već s obzirom na program festivala – i susret dva vremena. Nekadašnje prvo televizijsko lice bivše države, ali i opatijskog festivala u ulozi mentora i današnji broj jedan radijskog i TV mikrofona u regiji u ulozi učenika, a prema scenariju nagrađivanog književnika i novinara Renata Baretića, kroz crtice, anegdote, pošalice, bockanja, ali i video priloge te razgovore s gostima i izvođačima, na vrlo su zanimljiv i opušten način ispričali priču opatijskog festivala zabavne glazbe iz perspektive tri izvođača.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOgledalo

Josipa Lisac, Neno Belan i Gabi Novak prema redu pojavljivanja otpjevali su s gostima-izvođačima svoje hitove praćeni izvrsnim Jazz Bandom HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella. Uz jednu i jedinstvenu Josipu Lisac slušali smo i tri osobe A, B i C Josipe iz igre detekcije popularne „Kviskoteke“: Ninu Badrić, Ivanu Kindl i Luce.

Belanu su se, uz nezaobilazne Fiumense u izvedbama pridružili Maja Posavec i vokalni sastav Akvarel, dok su uz Gabi pjevali Maja Vučić i Marko Tolja. Upravo njihovim duetom Arsenove „Sve što znaš o meni“ zaokružen je dvodnevni program drugog izdanja RetrOpatijskog festivala. Završni vapaj violine u pjesmi u potpunosti je oslikao nostalgičarska lica publike: njih šestotinjak svih generacija koji potvrđuju da je ostavština opatijskih festivala iz druge polovice prošlog stoljeća nešto što treba njegovati i očuvano proslijediti u naslijeđe nadolazećim generacijama.

Veliku fotogaleriju s RetrOgledala pogledajte na ovom linku

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOgledalo

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!