FOTO: Rezanjem desetmetarskog štrudela otvoreni 14. Dani črešanj va Lovrane

14_dani_cresanj_va_lovrane_2014

Najveću pažnju posjetitelja plijenili su članovi Folklornog ansambla “Turopolje” iz Velike Gorice, čiji su raskošni kostimi, ali i glazbeno scenski program pokazali svu raskoš hrvatske tradicijske baštine. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

14_dani_cresanj_va_lovrane_2014_2

Lovran – Manifestacija 14. Dani črešanj va Lovrane otvorena je jučer bogatim kulturnim i gastro programom. Uvertiru u manifestaciju posvećenu trešnjama napravila je ekipa iz eko udruge Žmergo, u čijoj je organizaciji pripremljena Eko tržnica na kojoj su se nudili razni proizvodi s ekološkim certifikatom. Tako su prisutni posjetitelji imali prilike kušati, odnosno kupiti eko uzgojeno voće, povrće, med, kruh i mliječne proizvode.

Centralni dio manifestacije održao se u večernjim satima, kada su općinski načelnik Alan Sanković i predsjednica općinskog vijeća Nataša Miljak, prerezali deset metara dugačak štrudel od trešanja koji su pripremili slastičari hotela Excelsior.

Najveću pažnju posjetitelja plijenili su članovi Folklornog ansambla “Turopolje” iz Velike Gorice, čiji su raskošni kostimi, ali i glazbeno scenski program pokazali svu raskoš hrvatske tradicijske baštine. Zagrijavanje za bogat kulturno zabavni program pripremio je DJ Vedran te Ausswinkl Muzikanta. Osim štrudela, veliki broj prisutne publike mogao je kušati krostatu od trešanja, ali i friško nabrane trešnje.

14_dani_cresanj_va_lovrane_2014_1

Za vrijeme Dana črešanj lovranski ugostitelji nudit će uglavnom slastice, a neki i druga jela spravljena s lovranskim trešnjama, te friške črešnje. Sudjelovat će: restoran „Kvarner“, hotel ”Excelsior“, hotel restoran ”Villa Astra“ (uz prethodnu najavu i rezervaciju), restoran ”Knezgrad“, restoran ”Riviera“, restoran ”Štanger“, restoran ”Lovranska vrata“, restoran ”Stari grad“, konoba ”Kali“ u Medveji, restoran ”Bellavista“, buffet ”Stubica“, ”Lovranski pub“, restoran ”Oaza“, Wine bar ”Loza“, Gradska kavana Lovran i restoran pizzeria ”Delfino“ – ukupno 16 ugostiteljskih objekata.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!