FOTO: Ri Lit i Zoran Čalić band otvorili ovogodišnji Op.Art festival @ Eugenian, Old school pub

Zoran Čalić @ Old school pub

Zoran Čalić @ Old school pub

Nastavak programa festivala Op.Art održat će se slijedećeg petka, 29. svibnja, od 19 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Veliku fotogaleriju iz caffe bara Eugenian i Old school puba pogledajte na ovom linku

Ri lit u Caffe baru Eugenian

Ri lit u Caffe baru Eugenian

Opatija – Prva večer ovogodišnjeg Op.Art festivala održana je sinoć, a jubilarno izdanje festivala otvorila je ‘Večer uz priče’ u novootvorenom caffe baru Eugenian, smještenom u prostoru nekadašnje oštarije Mario. Svoje radove čitale su riječke spisateljske snage udružene u Ri Lit – Igor Beleš, Milan Zagorec, Zoran Krušvar, Enver Krivac, Izet Medošević i Davor Mandić.

Drugi dio večeri održan je u Old School Pubu u kojem je nastupio Zoran Čalić (gitara, lead vokal) s bandom, u kojem su uz bivšeg gitaristu Majki nastupili Ivo Rimc (bubanj), Jernej Kržič (bas gitara) i Andraž Mazi (pedal steel gitar i gitara). Bend je u Opatiji promovirao svoj prvi singl nazvan ”U moru i plamenu”, a istoimeni album u izdanju Dancing Beara trebao bi biti objavljen tijekom kolovoza. U nešto više od sat vremena svirke, predstavili su svoj autorski rad baziran na garage rocku, za koji glazbu potpisuje Zoran Čalić, a tekstove Saša Oroz.

Enver Krivac

Enver Krivac

– Iako nam vremenske prilike i nisu naklonjene jako sam zadovoljna odazivom na prvu večer Festivala. Pun caffe bar Eugenian i odličan odaziv publike u Old school pubu najbolja su pozivnica za slijedeći petak kada nastavljamo s programom, napomenula je Barbara Babačić, organizatorica Festivala.

Nastavak programa festivala Op.Art održat će se slijedećeg petka, 29. svibnja, kada će se u 19 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer predstaviti skupina mladih autora i autorica pod imenom Supergrupa. Među autorima koji će pokazati svoj rad su Ninja Tiger, pekmezmed, OjoMAGico, Šumski, Džedaj, Tifani Rubi, Željko Bašković, Petar Đakulović, Maja Vodanović i Bojan Hercigonja.

Nakon otvorenja, zanimljiv koncert na terasi paviljona održat će Mr. Lee & IvaneSky, odnosno Mrle i Ivana Mazurkijević, uz gitarističku pratnju Dražena Baljka i Vlade Simčića Vave. Za ”odjavu” festivala pobrinut će se sam Mrle, odnosno Mr. Lee, originalnim DJ-setom s početkom u 21 sat.

Veliku fotogaleriju iz caffe bara Eugenian i Old school puba pogledajte na ovom linku

Op.art 2015. @ Old school pub

Op.art 2015. @ Old school pub

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!