FOTO: Richard Bona vedrim afro-kubanskim ritmovima otvorio Liburnia Jazz Festival @ Opatija

Liburnia Jazz Festival nastavljen je i danas, kada je u jutarnjim satima održan dvostruki program – Jed Becker’s Blues Band nastupio je na tržnici, a Mel & Ben Duo priredili su „jazz doručak“ na terasi hotela Kvarner. U 20 sati na terasi hotela Palace nastupit će Big Band Samobor, a glavni događaj večeri je koncert grupe Cubismo u 21.30 sati na Ljetnoj pozornici. Veliku fotogaleriju sa sinoćnjeg nastupa pogledajte na ovom linku.

Opatija – Richard Bona otvorio je sinoć odličnim koncertom 17. izdanje Liburnia Jazz Festivala. Glazbeniku koji se na Ljetnu pozornicu vratio nakon 11 godina, na velikoj sceni pridružio se izvrstan band koji je kamerunski glazbenik okupio na projektu Mandekan Cubano, čiji je uzbudljivi spoj afričke i kubanske glazbene tradicije predstavio i na otvorenju opatijskog jazz festivala.

Bona, kojeg glazbeni znalci karakteriziraju kao jednog od najboljih basista na svijetu, u Opatiji je nastupio 2006. godine, također na Liburnia Jazz Festivalu, a taj je koncert ostao u pamćenju brojnih posjetitelja, ali i novinara koji su ga proglasili koncertom godine u Hrvatskoj.

Ništa manje Bona nije pružio niti u sklopu projekta Mandekan Cubano, proširivši u međuvremenu svoj glazbeni horizont u kojem se mješaju afrička tradicionalna glazba, jazz, funk i bossanova i na bogato glazbeno nasljeđe Kube i Latinske Amerike.

Vedri ritmovi i „osunčane“ melodije pružile su publici nezaboravno glazbeno putovanje, a kao uvertira u jedinstvenu koncertnu večer poslužio je nastup orkestra mladih glazbenika Umjetničke glazbene škole M.B. Rašan iz Labina naslovljen „Na mladima jazz ostaje“. Veliku fotogaleriju sa sinoćnjeg nastupa pogledajte na ovom linku.

Liburnia Jazz Festival nastavljen je i danas, kada je u jutarnjim satima održan dvostruki program – Jed Becker’s Blues Band nastupio je na tržnici, a Mel & Ben Duo priredili su „jazz doručak“ na terasi hotela Kvarner. U 20 sati na terasi hotela Palace nastupit će Big Band Samobor, a glavni događaj večeri je koncert grupe Cubismo u 21.30 sati na Ljetnoj pozornici.

Sutra, u nedjelju, u 11 će u opatijskom KTC Gervaisu Elvis Stanić održati gitarski master workshop, a u atriju KTC-a će od 11 d 18 biti postavljen Yamaha Showroom sa selekcijom Yamahinih jedinstvenih Revstar električnih gitara i THR hibridnih lampaških pojačala koji će se moći i razgledati i isprobati. U 21 h na terasi Kvarnera nastupa Elvis Stanić Group koji će i zatvoriti ovogodišnje izdanje Liburnia Jazz Festivala.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!