FOTO Rijeka je potpala pod vlast maškara: Nikol Marelja Bošnjak je nova Kraljica Riječkog karnevala

U teškom izboru, iza Nikol Marelje Bošnjak plasirale su se druga pratilja Franka Medarić iz maškarane grupe Vežgani Cres te prva pratilja Nevija Stanić iz maškarane grupe Vavek parićani Matulji – ovaj trojac žiri i publika izdvojili su kao djevojke s najviše mašakranog duha među devet kandidatkinja iz Rijeke, Liburnije, Halubja, Grobnika, Primorja te otoka.

Rijeka – Nikol Marelja Bošnjak iz karnevalske skupine Mesopusne kumpanije Grada Grobnika nova je Kraljica Riječkog karnevala, izabrana večeras na velikom spektaklu u Dvorani mladosti, kojim je i formalno otpočeo Karneval u „gradu koji teče“. Naime, na današnjoj maškaranoj priredbi, Meštar Toni preuzeo je ključeve grada od zamjenika riječkog gradonačelnika Marka FIlipovića, a tijekom vladavine maškara na svim će mu se protokolarnim događanjima pridružiti i nova kraljica, koja je krunu preuzela od svoje prethodnice Ive Ciceran.

U teškom izboru, iza Nikol Marelje Bošnjak plasirale su se druga pratilja Franka Medarić iz maškarane grupe Vežgani Cres te prva pratilja Nevija Stanić iz maškarane grupe Vavek parićani Matulji – ovaj trojac žiri i publika izdvojili su kao djevojke s najviše mašakranog duha među devet kandidatkinja iz Rijeke, Liburnije, Halubja, Grobnika, Primorja te otoka. Vavek parićani iz Matulja i ove godine proglašeni su najboljom skupinom.

Za krunu pratilje meštra Tonija natjecale su se i Patricia Vlastelin iz grupe „Zijat, sost, tancat i pit – Matulji“, Mia Hodak iz grupe „Udruga Halubajke – Viškovo“, Dajana Jurčić iz udruge „Mesopustari Kraljevice“, Lucija Kovačević iz grupe „Kunpanija z Halubja – Viškovo“, Franka Medarić iz „K.U. Vežgani – Cres“, Peér Bilobrk iz „K.G Špažićari Kostrena“ Nevia Stanić koju je kandidirala Karnevalska udruga „Vavek parićani – Matulji“, Manuela Smoljan iz „K.U. Pom – F – Ri – Rijeka“ i Nikol Marelja-Bošnjak, iza koje je stala Mesopusna kumpanija Grad Grobnik.

Program izbora, koji su vodili Josip Krmpotić i Robert Ferlin, organiziran je u „retro-stilu“, a nakon izbora Kraljice, zabava je nastavljena uz DJ Tommyja i Plesnu skupinu Flame.

Rijeka Je Potpala Pod Vlast Maškara: Nikol Marelja Bošnjak Je Nova Kraljica Riječkog Karnevala

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!