FOTO: Rijeka nogometne humanosti za Slavoniju te obnovu učionice i knjižnice slijepe i slabovidne djece

humanitarna_nogometna_utakmica_rijeka_novinari_armada_2014_4

Na štandovima ispod centralne tribine uoči i za vrijeme utakmice prikupljala se odjeća, obuća, voda, hrana, lijekovi i higijenske potrepštine. Donacije će biti moguće prikupljati i u financijskom obliku putem organiziranih uplatnica, te se mole posjetitelji jučerašnje utakmice da na bilo koji način pomognu ljudima iz poplavljenih područja Slavonije. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

humanitarna_nogometna_utakmica_rijeka_novinari_armada_2014_1

Rijeka – Tradicionalni dan nogometa i humanosti još je jednom ispunio svoju svrhu i na oproštaju od nogometne sezone okupio sadašnjost, prošlost i budućnost riječkog nogometa. Nakon predigre u kojoj su podno legendarnih stijena istrčali morčići Rijeke i Orijenta, pa već tradicionalnog triangolo turnira u kojem su igrali Armada, novinari i riječki olimpijci na travnjak Kantride istrčali su Rijeka i momčad koju su činili bivši igrači Rijeke.

Iako je rezultat bio u drugom planu, igrači Matjaža Keka slavili su s 3:2 na krilima Goodnessa Ajayija koji je postigao dva pogotka. Jedan je dodao Ivan Boras dok su za momčad zvijezda pogotke postigli Marin Con i Valentino Stepčić.

Ipak, važnije od golova i lijepih poteza je činjenica da se akcija ”Vratimo prstima radost čitanja“ može proglasiti uspješnom. Također, na štandovima ispod centralne tribine uoči i za vrijeme utakmice prikupljala se odjeća, obuća, voda, hrana, lijekovi i higijenske potrepštine. Donacije će biti moguće prikupljati i u financijskom obliku putem organiziranih uplatnica, te se mole posjetitelji jučerašnje utakmice da na bilo koji način pomognu ljudima iz poplavljenih područja Slavonije.

humanitarna_nogometna_utakmica_rijeka_novinari_armada_2014_3

Za kraj dodajmo, da je humanitarna izložba fotografija “Druga strana Armade” koja prikazuje navijače na njihovim radnim mjestima, otvorena jučer u salonu stadiona Kantrida.

Izložba je djelo fotografa Mirka Žorža koji je uhvatio osam navijača na osam različitih poslova. Ovom izložbom i sam fotograf koji nije iz navijačkog svijeta želi srušiti predrasude upoznajući javnost sa navijačima na njihovim radnim mjestima, gdje zarađuju novac kako bi mogli pratiti Rijeku gdje god da igra. Izložba ima humanitarni karakter, te sva donirana sredstva i potrepštine idu Domu za psihički bolesne odrasle osobe na Turniću. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da na ulazu ostave donaciju ili donesu trajne namirnice i potrepštine (pelene za odrasle) te ih tako doniraju.

Prihod od prodanih ulaznica jučerašnje humanitarne utakmice koji ide za sanaciju knjižnice OŠ Pećine iznosi 30.840kn, a još 20.700 kuna sakupljeno je i humanitarnom aukcijom u Vip salonu nakon utakmice.

Rijeka – Rijeka All Star 3:2
RIJEKA Stadion Kantrida
Gledatelja 2500
Sudac: Domagoj Vučkov. Pomoćnici: Kezele i Skender (svi Rijeka)
Strijelci: 1:0 Ajayi, 2:0 Ajayi, 3:0 Boras, 3:1 Con, 3:2 Stepčić

RIJEKA: Prskalo, Tahir, Bagadur, Bertoša, Collins, Pokrivač, Pušić, Zlomislić, Boras, Ajayi, Kramarić (još su igrali: Vargić, Raspor, Brezovec, Močinić, Jugović, Tomečak, Lešković, Moises)

RIJEKA ALL STAR: Radman, Matko, Tkalčević, Con, Višković, Kreilach, Landeka, Štrok, Weitzer, Pilčić, Gerc (još su igrali: Batkoski, Čaval, Jakirović, Agić, Prpić, Stepčić, Vidović, Mance)

Trofej Kanala Ri je u rukama Ivana Močinića

Trofej Kanala Ri je u rukama Ivana Močinića

Armadi triangolo turnir

Tradicionalni triangolo turnir u kojem su snage odmjerili riječki olimpijci, Armada i novinari otišao je na stranu riječke navijačke skupine. Ključnom pobjedom za Armadu pokazala se ona protiv olimpijaca u kojoj su bili pojačani za jedno istinsko nogometno ime – bivšeg kapetana Rijeke Damira Kreilacha. Najveće razočaranje bili su novinari koji su u neprepoznatljivom izdanju ostali bez postignutog pogotka. Riječki olimpijci, koje su s klupe vodili Aramis Naglić i Alvaro Načinović pružili su jak otpor Armadi i na kraju zasluženo osvojili drugo mjesto.

Rezultati: Armada – Olimpijci 2:1, Olimpijci – Novinari 3:0, Novinari – Armada 0:1.

ARMADA: Vukelić, R. Kovač, Diklić, Bencan, Zoričić, Cianci, Tercolo, Mihalović, D. Kovač, Vegar, Vranković, Domika, Čaval, Muškardin, Janjetić, Zinaić, Kovačević, Čemeljić, Kreilach.

OLIMPIJCI: Bjelanović, Abramović, Rački, Štemberger, Miočić, Zekić, Batkoski, E. Brajković, Šarić, Matošević, Mi. Hrstić, Šivolija

NOVINARI: Demo, Stojanac, Volarić, Cupać, Marsanich, Cvijanović, Ivanović, Ma. Hrstić, Jurković, Babić, Marinković, Čikara, Vrancich, Vujnović, Geci, Molnar, Ravlić, Glavan.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: Marin Ružić

error: Content is protected !!