FOTO: Rijeka u finalu Hrvatskog nogometnog kupa @ Pula

nk_rijeka_nk_istra_pula_polufinale_kupa_2014 (29)

Nakon 2:1 u Rijeci, Istri je trebala pobjeda od barem 1:0 da bi se domogla finala. No, oni nisu previše riskirali, a Rijeke se dobro branila. veliku fotogaleriju iz Pule na ovom linku!!!

Pula – Rijeka je finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Pobjedom u Puli 1:0 protiv Istre 1961 potvrdila je da je ovom trenutku bolja momčad. Nakon 2:1 u Rijeci, Istri je trebala pobjeda od barem 1:0 da bi se domogla finala. No, oni nisu previše riskirali, a Rijeke se dobro branila.

nk_rijeka_nk_istra_pula_polufinale_kupa_2014 (4)

U prvom poluvremenu vidjeli smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prigoda. Rijeka je bila blizu gola kada je Moises primio jednu odbijenu loptu nakon akcije Rijeke i s ruba 16m uputio oštar udarac ali lopta ide kraj gola.

Istra je uglavnom prijetila iz prekida, pa je tako Blagojević pokušao ugroziti dva puta Vargića. Jedno lopta ide kraj gola, drugi puta Vargić izbacuje u korner. S 0:0 se krenulo i u drugi dio.

A onda je dugo izgledalo da će drugi dio biti preslika prvog. Bez puno prilika s loptom uglavnom na sredini terena. No, tada se dogodila 68′ kada je nakon duge akcije Rijeke po lijevom boku, loptu primio Ivan Krstanović. Ušao je s njom u 16 m iskosa i iz koraka potegnuo u dalji kut. Lopta je neobranjivo ušla u gol uz pomoć stative. 0:1 Rijeka, finale se činilo sve bliže.

Do kraja utakmice Rijeke je dominirala, a još je Mujanović imao dobru prigodu ali brani Lovrić. Veliko slavlje na kraju i finale kao nagrada igračima i stručnom stožeru.

Za kraj dodajmo da je preko dvije tisuće pripadnika Armade bodrilo najdraži klub do pobjede

veliku fotogaleriju iz Pule na ovom linku

nk_rijeka_nk_istra_pula_polufinale_kupa_2014 (12)

N. Cvjetović / HNk Rijeka / PodUčkun.net
Foto: Marin Ružić

error: Content is protected !!