FOTO Rijeka uzela sva tri boda golovima Murića i Puljića

Prvih petnaestak minuta proteklo je u „ispitivanju snaga“ oba protivnika, koja su u utakmicu ušla s respektom za suparničku momčad. No, s vremenom je Rijeka ipak povećala razinu agresivnosti i pojačala pritisak na gol gostiju.

Rijeka – Rujevica ostaje neosvojiva tvrđava za Slaven Belupo, gosti iz Koprivnice ponovo su ostali bez bodova nakon još jedne kvalitetne partije Bišćanovih igrača.

Prvih petnaestak minuta proteklo je u „ispitivanju snaga“ oba protivnika, koja su u utakmicu ušla s respektom za suparničku momčad. No, s vremenom je Rijeka ipak povećala razinu agresivnosti i pojačala pritisak na gol gostiju, a seriju dobrih pokušaja otvorio je Čanađija pokušajem s dvadesetak metara, ali lopta je otišla daleko od gola.

Veliku priliku Rijeka je imala u 14. minuti. Gorgon je ubacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz peterac gostiju. Kvržić je vratio loptu od Halilovića koji je odlično pucao, ali vratar Filipović sjajnom reakcijom sačuvao je svoju mrežu.

No, sedam minuta kasnije niti odlični vratar Slavena nije uspio spriječiti sjajan gol Roberta Murića. Kvržić je prošao po desnoj strani i ubacio, Puljić smirio loptu i vratio za Murića koji je preciznim prizemnim udarcem matirao vratara Filipovića u 21. minuti.

Do kraja poluvremena igra se ponovo primirila, a nekoliko poluprilika koje su imali domaći igrači nisu ozbiljnije ugrozili vrata gostiju. Nažalost, kraj prvog dijela ponovo je obilježila prinudna zamjena trenera „bijelih“ Igora Bišćana – igru je zbog problema sa skočnim zglobom napustio Gorgon, a na terenu ga je zamijenio Acosty.

Slaven Belupo puno je bolje otvorio drugo poluvrijeme, stvorivši nekoliko izglednih prilika. U 48. minuti jedno pogrešno Murićevo dodavanje otvorilo je priliku za goste, ali udarac Mateusa ukrotio je Sluga. Pet minuta kasnije, do izjednačenja je gotovo dovela velika pogreška Petra Mamića. Mateus mu je oduzeo loptu i gurnuo za Menala koji je ostao sam na 15 metara, ali udarac je otišao pored gola.

U 66. minuti bijeli su imali dvije šanse za povećanje vodstva. Prvo se Halilović sjurio prema kaznenom prostoru Slavena, ali udarac s dvadesetak metara otišao je pored gola, a zatim je Acosty je povukao kontru. Iako je imao samog Puljića u boljoj situaciji, napadač Rijeke odlučio se za udarac pod pritiskom i propala je vrlo dobra prilika.

Pritisak domaćih iskoristio je u 68. minuti Jakov Puljić i povećao vodstvo Rijeke na 2:0. Murić je još jednom sjajno ubacio, a udarcem glavom poentirao je Puljić.

Dvije minute kasnije Slaven je bio u prilici smanjiti riječko vodstvo. Menalo je ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora, udarac je prošao pored Sluge, ali Župarić je brzom reakcijom izbio loptu. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a dvije dobre prilike za povećanje riječkog vodstva na nedostižnih 3:0 propustio je Pavičić.

FOTO Rijeka Uzela Sva Tri Boda Golovima Murića I Puljića

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!