FOTO Robertu Popeskiću i Igoru Stangeru uručene nagrade @ Lovran

Nagrade su laureatima uručili općinski načelnik Bojan Simonič i predsjednik općinskog vijeća Branislav Petković, a kako je protekla svečanost provjerite u priloženoj galeriji…

Lovran – Prigodnom svečanošću, održanom po posebnom protokolu s obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom, uručene su nagrade općine Lovran ovogodišnjim laureatima. Tako je nagrada Općine Lovran za životno djelo uručena Robertu Popeskiću kao svestranom glazbeniku, skladatelju i tekstopiscu. U obrazloženju je istaknuto da Popeskić od 1968. godine aktivno počinje svirati s Opatijskim suvenirima koji se ističu kao temelj njegove karijere. Uslijedili su mnogobrojni nastupi, turneje, snimanje ploča i CD-a. Napisao je i tekstove za mnoge pjesme te je podučavao djecu od kojih neki i danas sviraju. Kroz svoju karijeru često je nastupao za Lovrance na mnogobrojnim prigodama, među kojima se ističe Dan Općine, a u nekoliko navrata predstavljao je Općinu Lovran u Bleiburgu.

Nagrada Općine Lovran iz područja gospodarstva, dodijeljena je Igoru Stangeru zbog promicanja ugostiteljske i turističke djelatnosti, poticanja aktivnosti usmjerenih poboljšanju prava obrtnika te promidžbu Lovrana na području ugostiteljstva i gastronomije u zemlji i inozemstvu. Također, Stanger je dugogodišnji vlasnik restorana Stanger te vlasnik Boutique hotela Acacia koji je prije dvije godine obogatio turističku ponudu Lovrana. Njegov dugogodišnji rad u ugostiteljstvu i turizmu, kao i promicanje obrtništva i gastronomije prepoznat je ne samo u Lovranu i u županiji, već i na razini cijele Hrvatske. Sudjelovao je u mnogobrojnim promocijama Lovrana na području ugostiteljstva i gastronomije u inozemstvu. Također, je organizator i sudionik mnogih dobrotvornih akcija, a njegov rad i zalaganje je prepoznato od struke te je bio član više strukovnih tijela, kao i dobitnik nagrade Obrtničke komore PGŽ-a Vrijedne ruke za posebna postignuća i dugogodišnji rad.

Nagrade su laureatima uručili općinski načelnik Bojan Simonič i predsjednik općinskog vijeća Branislav Petković u prisutstvu predlagača.

Robertu Popeskiću I Igoru Stangeru Uručene Nagrade @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!