FOTO: Roditelji slavili u neizvjesnom vaterpolo susretu s pomlatkom @ Volosko

vaterpolo_utakmica_mladi_stari_2016_volosko_1_01
 
Srčani mladci tj. mlađi uzrasti Vaterpolo kluba Opatija, preko svojih predstavnika za medije (čitaj majki, a ujedno i supruga pobjednika) nisu dozvolili objavu s iste, sve dok se bolan poraz u potpunosti ne zaboravi. Stoga se podsjetnik na poraz mladaca obznanjuje i objavljuje sa mjesec dana zakašnjenja. Nekoliko fotografija sa susreta pogledajte na ovom linku
 
vaterpolo_utakmica_mladi_stari_2016_volosko_01

Volosko – Ovo dugo očekivano priopćenje za medije, sa još duže čekane uzvratne utakmice, napokon je dobilo dozvolu objavljivanja. Naime, srčani mladci preko svojih predstavnika za medije (čitaj majki, a ujedno i supruga pobjednika) nisu dozvolili objavu s iste, sve dok se bolan poraz u potpunosti ne zaboravi. Stoga se podsjetnik na poraz mladaca obznanjuje i objavljuje sa mjesec dana zakašnjenja.

Za početak, valja naglasiti da je utakmica održana u idealnim uvjetima za igru, zadnje subote, kolovoza mjeseca, aktualne godine. Bitan podatak, jer zaliha potkožnih naslaga u pojedinih roditelja nije imala presudan utjecaj na završni rezultat utakmice.

Dakle, druga i naravno tradicionalna vaterpolo utakmica između djece i roditelja, koja je uzgred budi rečeno, dobila i međunarodni karakter (jedan od roditelja ima dvojno državljanstvo o.a.), bila je prava poslastica za 1500 gledatelja (koliko smo ih uspjeli izbrojati na posljednjem popisu stanovništva Voloskog). Turisti su izostavljeni kako ne bi bilo problema sa (ne)plaćenim boravišnim taksama. Sve što ovaj sport čini atraktivnim skupilo se u ovih niti sat vremena igre. Krvavi nosevi, promašaji nemogućeg, brakorazvodne parnice, umjetna disanja, daljinsko bacanje pojaseva za spašavanje, ali i golovi i poštena igra (čitaj – fair play) izmamile su uzdahe i generalnim pokroviteljima cijelog događanja tvrtke Starel d.o.o. koji su osigurali utopljivanije roditelja-utopljenika, kao i visokim predstavnicima LEN-e, kontrolorima primjene novog revolucionarnog pravila.

vaterpolo_utakmica_mladi_stari_2016_volosko_4_01

Početak je imao isti uvod kao i prošlogodišnja utakmica, gdje klinci dolaze do prednosti od tri razlike koju s lakoćom održavaju sve do polovine utakmice. Treba naglasiti da je i trener Glavan taktički sve posložio kako bi spriječio bilo kakvu mogućnost za negativan rezultat: prevelika dubina i dimenzije samog polja, samo jedna lopta u polju (nevjerojatno) i duža klupa, da nabrojimo samo neke, išli su na mlin klincima. Međutim, na poluvremenu roditelji traže od sudaca primjenu revolucionarnog LEN pravila MA-WP 3.6.5/BOYS. Da podsjetim, to pravilo stupa na snagu samo u zadnjem vikendu kolovoza mjeseca, a ukratko glasi, da ukoliko starija ekipa na terenu gubi sa 2 ili više golova razlike, ima pravo da za upravo toliko poveća broj igrača u polju. Uz prijateljsko pojašnjenje da bi gladni mogli napustit ovogodišnje druženje, suci utakmice g. Tončića i g. Brubnjak dozvoljavaju primjenu istog. Tada nezaustavljivo kreće roditeljski tiki-taka u formaciji 4-3-3 i prednost djece se ubrzo počela topiti, da bi u zadnjoj minuti utakmice čak prešli i u vodstvo. Pod prijetnjom neopeglane odjeće, roditelji dozvoljavaju izjednačenje, pa se pobjednik ponovno tražio izvođenjem kaznenih udaraca.

S obzirom da su se kazneni udarci u prošlom stoljeću izvodili s četiri metra, o istome su upoznati suci, koji su sa dva ćevapčića u ruci (i jedan u ustima), dozvolili roditeljima izvođenje istih s te udaljenosti. Shodno tome da su djeca Y2K generacija, izvođenje njihovih udaraca bilo je s linije pet metara. Ta prednost bila je odlučujuća, te će prijelazni pobjednički pehar Vološćanska meduza, djelo akademskog kipara Ugljenka Ćevapčićka, sljedećih godinu dana krasi vitrine Udruge roditelja vaterpolista. Predstojnica podijeljenih tribina, te čuvarica lokota od izgubljenih lopti, ovoga puta nije bila u mogućnosti predati pehar zbog obaveza oko pripreme salate.

Treće poluvrijeme utakmice uz roštilj i ine delicije izazvalo je zebnju roditelja, svjesni da bi sljedeće godine mogli poraz doživjeti, ne samo u bazenu, nego i za stolom. Do dugo u noć su, zajedno sa pokroviteljevima druženja Starel d.o.o. i zlatnim organizatorima, tvrtkom Mujma & family co. Ltd, pokušavali iznaći rješenje kako bi primat barem oko stola zadržali. Još je godina dana pred njima.

Starci – mladci vol. 2
Djeca – Roditelji 10:10 – 13:14 nakon peteraca

Djeca, treneri i roditelji: Semić, Čače, Sklepić, Mihajić, Krizman, Sučić, Škarpa, Živanović, Dujmić, Blasig, Žigulić, Brubnjak, Opala, Glavan, Šimac

Nekoliko fotografija sa susreta pogledajte na ovom linku
 
Željko Šimac / PodUčkun.net
 
 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net