FOTO: Šaj-na-na-na-na-na-na! Ša-naj, pa-naj! @ Ljetna pozornica

Ako ste fan grupe Pips, Chips & Videoclips, vjerojatno ste shvatili da se iza najneobičnijeg naslova ikad objavljenog na ovim prostorima krije ”mrmljanje” iz pjesme ”Poštar lakog sna”. Taj i drugi hitovi Pipsa izvedeni su na koncertu održanom u utorak navečer u Foajeu.

Opatija – Neke stvari se ne mogu kupiti novcem. Koncert Pipsa (uz film ”Čudesni Spiderman”) ovog utorka navečer nije jedna od njih – moglo ga se ”nabaviti” za 45 kuna u pretprodaji (Spiderman uključen).

No, publika sastavljena od šezdesetak najvjernijih fanova zagrebačkog benda, koja je zvučala kao da ih je barem šest stotina – to je ona ”ne(p)otkupljiva” kvaliteta koncertne večeri na Ljetnoj pozornici, na koju su se Ripper i ekipa fino nadovezali isplevši dojmljivu set-listu na kojoj su se nabrijani ”rani radovi” stopili s nešto eksperimentalnijim novim stvarima, ali i željama publike koja je tijekom svakog od tri bisa izvikivala svoje favorite. A Pips, Chips & Videoclips uglavnom su na njih odgovarali bez puno mudrovanja, pa su – što svojevoljno, što na traženje publike – odvrtili svoje najveće hitove kao što su ”Poštar lakog sna”, ”Bog”, ”Plači”, ”2X2”, ”Seks u školi”, ”Ljeto ’85”, ”Malena”…

Čini se da je ”prokleti kralj Utrina i Zapruđa” još uvijek u formi, a kada uspije obuzdati svoje prenemaganje na sceni, onda to rezultira doista dojmljivim koncertim ostvarenjem, kojem je, nažalost, svjedočilo vrlo malo posjetitelja. No, možda baš zato, stvorila se jedna kvalitetna i dobra veza između benda i slušatelja, koja je rezultirala ”intimnom vibrom” zahvaljujući kojoj se stekao dojam da je ljudi bilo – baš taman.

Ukratko, ”Čudesni Spidermen” bio je podnošljiv, ali događanje koje ga je naslijedilo pred platnom male scene Ljetne pozornice – to je uistinu bilo ”čudesno”.

[nggallery id=326]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!