FOTO: Sajam mogućnosti četvrtašima predstavio sportske i kulturne udruge @ Matulji

IMG_0391

Uz natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama te utrkivanju, ali i sportsko-kulturni program u kojem su se predstavili različiti klubovi i udruge, pod vodstvom Dražena Turine Šajete, poseban dio ovog događanja bio je i ‘‘policijski štand’‘ postavljen ispred ulaza u dvoranu, na kojem je prezentirana policijska oprema i tehnika, kako bi se komunkacijom između učenika i policijskih službenika razvio odnos povjerenja. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

sajam45

Matulji – Više od 250 djece okupilo se jučer ujutro u matuljskoj školskoj sportskoj dvorani, gdje je održan Sajam mogućnosti za učenike četvrtih razreda svih osnovnih škola liburnijskog područja. Kroz igru, demonstracije i natjecanja, školarci su se upoznavali s ponudom sportskih društava i klubova, ali i ostalih udruga namijenjenih kreativnom provođenju vremena – kao što je, primjerice Puhački orkestar Lovran – a sve u zajedničkoj organizaciji Policijske postaje Opatija i liburnijskih jedinica lokalne uprave, u sklopu preventivnog prgorama ‘‘Zajedno više možemo’‘ koji se provodi od 2013. godine.

sajam_mogućnosti-2014_matulji  (40)

– Učenici četvrtih razreda naša su ciljana publika upravo zbog toga što su stručnjaci procijenili da ta djeca još uvijek nisu uključena u problematična ponašanja poput vršnjačkog nasilja, zloporabe alkohola i droga, vandalizma i drugih oblika rizičnog ponašanja, ali su dovoljno zrela da prepoznaju pozitivne posljedice bavljenja sportom i kulturom, objasnio je načelnik PP Opatija Damir Brnas.

Uz natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama te utrkivanju, ali i sportsko-kulturni program u kojem su se predstavili različiti klubovi i udruge, pod vodstvom Dražena Turine Šajete, poseban dio ovog događanja bio je i ‘‘policijski štand’‘ postavljen ispred ulaza u dvoranu, na kojem je prezentirana policijska oprema i tehnika, kako bi se komunkacijom između učenika i policijskih službenika razvio odnos povjerenja.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!