FOTO: Salve Regina – Tri iznimne dame ozbiljne glazbene scene održale zanimljiv koncert @ Mošćenice

Nastupile su sopranistica Ingrid Haller, violinistica Tea Grubišić i harfistica Diana Grubišić Ćiković, oduševivši publiku svojim nadahnutim izvedbama. Kako je izgledala koncertna večer u Mošćenicama provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Mošćenice – Zanimljivim koncertom klasične glazbe pod nazivom „Salve Regina“, koji je već postao mošćenička ljetna tradicija, predstavile su se u subotu navečer u crkvi sv. Andrije Apostola u Mošćenicama tri iznimne dame „ozbiljne“ muzičke scene.

Nastupile su sopranistica Ingrid Haller, violinistica Tea Grubišić i harfistica Diana Grubišić Ćiković, oduševivši publiku svojim nadahnutim izvedbama.
Sestre Tea Grubišić i Diana Grubišić Ćiković glazbenom su suradnjom povezane još od studentskih dana, pri čemu je Tea koncertni majstor Riječkog komornog orkestra i zamjenica koncertnog majstora Orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, dok Diana nastupa solistički, ali i u domaćim i međunarodnim komornim sastavima, a bila je i dugogodišnja članica orkestra Opere riječkog kazališta. Od 2002 .godine kao docentica , a od 2015. kao izvanredna profesorica predaje harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Sopranistica Ingrid Haller također „vuče korijenje“ iz riječkog HNK, gdje je tijekom 13 godina rada ostvarila je solističkih uloga, a sada nastupa u komornim ansamblima izvodeći koncertni repertoar raznih glazbenih stilova i sadržaja, s težištem na ranoj glazbi i duhovnom repertoaru.

Kako je izgledala koncertna večer u Mošćenicama provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!