FOTO: Šarolikim programom proslavljen Dan grada i blagdan Sv. Jakova @ Opatija

populisticko_kuhanje_obrtnici_svome_gradu_opatija_2015_1

Večernji dio bio je posvećen crkvenoj proslavi, uz svetu misu u Crkvi sv. Jakova, nakon koje je uslijedila svečana procesija zaključena rezanjem i degustacijom velike torte pred samom crkvom. Veliku fotogaleriju s proslave Sv. Jakova pogledajte na ovom linku

dan_grada_opatija_sv_jakov (1)_01

Opatija – Blagdan zaštitnika grada – Sv. Jakova, i Dan grada, Opatija je jučer proslavila šarolikim programom, koji je počeo već u jutarnjim satima podizanjem zastave sv. Jakova na jarbol pred gradskom tržnicom.

Nešto kasnije, na istom je mjestu održana podjela marende od plodova mora koju je sponzoriralo Udruženje obrtnika Opatija, kao poklon za Dan grada nazvan ”Obrtnici svome gradu”. Uz čašu vina i rižoto, nije nedostajalo niti glazbe za koju se pobrinuo Duško Jeličić Dule i grupa Bonaca, a program je vodio Josip Krmpotić.

dan_grada_opatija_sv_jakov (2)_01

Program za Dan grada nastavljen je u poslijepodnevnim satima, kada je održana Kartulina ‘z Opatije, interaktivan program za djecu, roditelje i druge posjetitelje ispred Ville Angioline, u organizaciji Društva Naša djeca Opatija.

Večernji dio bio je posvećen crkvenoj proslavi, uz svetu misu u Crkvi sv. Jakova, nakon koje je uslijedila svečana procesija zaključena rezanjem i degustacijom velike torte pred samom crkvom. Događanja su zaključena nastupom Klape Baladur u Portiću.

Veliku fotogaleriju s proslave Sv. Jakova pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Procesijja Sv. Jakov 2016

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!