FOTO: SBK Pešekani – 3. Državno prvenstvo u crossmintonu, Gala Zukić i Mateo Šepić obranili naslove, Pešekanima ukupno devet medalja

sbk_pesekani_zagreb_crossminton_gala_zukic_mateo_sepic_01

Najveći uspjeh ostvarili su Gala Zukić i Mateo Šepić. Gala i Mateo, svaki u svojoj kategoriji uspjeli su obraniti naslove prvaka Hrvatske osvojene prošle godine u Opatiji. Nekoliko fotografija s turnira možete pogledati na ovom linku

sbk_pesekani_zagreb_crossminton_gala_zukic_mateo_sepic_3_01

Zagreb – 3. prvenstvo Hrvatske u crossmintonu održano je prošle nedjelje su sportskoj dvorani OŠ Kajzerica u Zagrebu. Turnir u organizaciji SRD Remetinec okupio je 36 natjecatelja iz 4 kluba koji su se 8 pojedinačnih i u dvije kategorije parova nadmetali za titulu državnog prvaka z a 2016. godinu.

Pešekane je na ovom prvenstvu predstavljalo 9 igrača i to: Gala Zukić i Stefany Brozina u kategoriji U14Ž, Mateo Šepić u kategoriji U18M, Vedran Ružić, Kristijan Lanča, Luka Cvitan i Marin Ružić u open kategoriji te Jasmin Zukić i Vlatko Franović u kategoriji +40.

sbk_pesekani_zagreb_crossminton_gala_zukic_mateo_sepic_2_01

Najveći uspjeh ostvarili su Gala Zukić i Mateo Šepić. Gala i Mateo, svaki u svojoj kategoriji uspjeli su obraniti naslove prvaka Hrvatske osvojene prošle godine u Opatiji. Oba zlatna Pešekana su do novog uspjeha došli odličnom igrom bez poraza. Itekako zapažen rezultat ostvarila je i najmlađa članica Pešekana, dvanaestogodišnja Stefany Brozina koja je u kategoriji djevojčica do 14 godina odličnim partijama osvojila drugo mjesto i titulu viceprvakinje Hrvatske. Ni stariji Pešekani ovoga puta nisu zaostali za svojim mlađim kolegama; u kategoriji +40 drugo mjesto pripalo je Jasminu Zukiću, dok je treće mjesto osvojio Vlatko Franović. Ova dvojica Pešekana u odnosu na prošlogodišnje državno prvenstvo samo su na pobjedničkom postolju zamijenili mjesta. U najprestižnijoj open kategoriji prošlogodišnji rezultat, odnosno osvojeno treće mjesto ponovio je Marin Ružić.

U konkurenciji parova osvojene su još tri medalje; Gala Zukić i Marija Marić iz CK Zagreb u kategoriji juniorskih parova osvojile su treće mjesto, dok su u kategoriji open parova dva jednakovrijedna treća mjesta osvojili parovi Kristijan Lanča / Luka Cvitan i braća Vedran i Marin Ružić. Za Pešekane je ovo ujedno bio i posljednji nastup u ovoj godini. Sljedeća sezona započinje početkom veljače nastupom na međunarodnom 250 bodova vrijednom turniru u Zagrebu.

sbk_pesekani_zagreb_crossminton_gala_zukic_mateo_sepic_1_01

Prvaci Hrvatske po kategorijama:
U12 DJEČACI: Toma Petak CK Zagreb
U14 DJEVOJČICE: Gala Zukić SBK Pešekani
U18 MUŠKI : Mateo Šepić SBK Pešekani
U18 ŽENSKE: Paula Barković CK Zagreb
OPEN: Dasen Jardas SBK Sušak
ŽENE: Zrinka Jagečić CK Zagreb
+40 MUŠKARCI: Damir ilić SBK Sušak
+50 MUŠKARCI: Tomislav Matković SBTH
OPEN PAROVI: Ivor ilić / Dasen Jardas SBK Sušak
JUNIOR PAROVI: Paula Barković / Laura Jagečić CK Zagreb

Nekoliko fotografija s turnira možete pogledati na ovom linku

Tekst i foto: Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!