FOTO: SBK Pešekani – Četiri nove medalje osvojene u Trbovlju

sbk_pesekani_trbovlje_2016_01

Najuspješniji Pešekani ovoga su puta bili Gala Zukić, Stefany Brozina, Jasmin Zukić i Marin Ružić, a nekoliko fotografija iz Trbovlja pogledajte na ovom linku

Ičići / Trbovlje – Peto izdanje 250 turnira u Trbovlju održalo se protekle subote u sportskoj dvorani Polaj.

Gala Zukić i Stefany Brozina

Gala Zukić i Stefany Brozina

Turnir službenog naziva ”5. ICO Crossminton Trbovlje Open 2016“ okupio je 63 igrača iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske koji su se u 9 pojedinačnih i u jednoj kategoriji parova nadmetali za nove svjetske bodove. Športno društvo Speed Trbovlje i ovoga je puta organiziralo izvrstan turnir sa bogatim nagradama, poklonima za sve igrače, tradicionalnom tombolom te zajedničkom večerom svih sudionika.

Speed badminton klub Pešekane na ovom je turniru predstavljalo čak 9 igrača i to: Gala Zukić i Stefany Brozina u kategoriji U14G, Luka Cvitan, Vedran Ružić, Kristijan Lanča i Marin Ružić u OPEN kategoriji, te Jasmin Zukić, Vlatko Franović i Damir Barišić u kategoriji +40. Najuspješniji Pešekani ovoga su puta bili Gala Zukić, Stefany Brozina, Jasmin Zukić i Marin Ružić. Gala Zukić u kategoriji djevojčica do 14 godina osvojila je prvo mjesto i novih 250 svjetskih bodova. Gala je u napetom finalu u tri seta bila bolja od vršnjakinje iz Slovenije Pike Rogelj. Stefany Brozina u istoj kategoriji, u svom prvom nastupu za svjetske bodove osvojila je treće mjesto, prikazavši vrlo dobru igru i potencijal koji će u budućnosti donijeti još pregršt sportskih uspjeha.

Jasmin Zukić (lijevo)

Jasmin Zukić (lijevo)

Jasmin Zukić u kategoriji +40 u napetom je finalu bio na korak do prve titule u karijeri. Pobjednik dramatičnog finala ove kategorije bio je domaći igrač Bojan Jerman koji je time obranio naslov najboljega od prošle godine. Posljednja ali nikako ne i najmanje vrijedna medalja za Pešekane osvojena je u najprestižnijoj OPEN kategoriji. Autor ovog izvrsnog rezultata bio je Marin Ružić koji je ¼ finala u sjajnom meču uspio savladati mladu nadu svjetskog crossmintona, 37. igrača svijeta, domaćeg igrača Jašu Jovana. U polufinalnom je meču bolji od Marina bio pobjednik turnira, Samo Lipušček.

Marin Ružić (krajnje desno)

Marin Ružić (krajnje desno)

Ostali Pešekani svoje su nastupe okončali u grupnoj fazi natjecanja. Prvo mjesto u najprestižnijoj open kategoriji odnio je Samo Lipušček koji je u finalu svladao Robija Titovšeka. U kategoriji +40 pobjedu je odnio Bojan Jerman iz Slovenije, dok je u konkurenciji žena najbolja bila Danaja Knez.

Sljedeći turnir za opatijske Pešekane na rasporedu je 15. listopada u Somboru. Tjedan dana nakon toga na rasporedu je još jedan 250 turnir koji će se održati u Donjoj Stubici.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net