FOTO: SBK Pešekani nastupili na ISBO speedminton cupu Trbovlje open 2013

pesekani_trbovlje_2013 (7)

Najbolji predstavnik Pešekana i ovoga je puta bio Vedran Ružić koji je u pojedinačnoj konkurenciji došao do ¼ finala gdje ga je izbacio slovenski predstavnik i 17. igrač svijeta Alen Baumkirher.

Ičići – Protekle se subote u Trbovlju održao međunarodni speed badminton turnir iz serije 250 ”ISBO Speedminton cup Trbovlje open 2013“.

Opatijski speed badminton klub Pešekani nastupio je na ovom turniru sa četiri igrača: Vedran i Marin Ružić u open konkurenciji i konkurenciji parova te Damir Barišić i Vlatko Franović u +40 konkurenciji i konkurenciji parova.

Jak međunarodni turnir okupio je 50 igrača iz Mađarske Slovenije i Hrvatske koji su se u 8 kategorija nadmetali za svjetske speed badminton bodove. Najbolji predstavnik Pešekana i ovoga je puta bio Vedran Ružić koji je u pojedinačnoj konkurenciji došao do ¼ finala gdje ga je izbacio slovenski predstavnik i 17. igrač svijeta Alen Baumkirher. Marin Ružić svoj je nastup okončao u grupnoj fazi natjecanja. U konkurenciji parova braća Ružić stigli su do ¼ finala gdje su poraženi od mađarskog para Revesz / Horvath.

Damir Barišić i Vlatko Franović, novi predstavnici opatijskog kluba svoje su nastupe unatoč solidnoj igri okončali u fazi natjecanja po skupinama i u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Turnir je u najprestižnijoj open singles konkurenciji osvojio slovenac Samo Lipušček koji je od mađara Olivera Vinczea bio bolji u 2 seta. Od ostalih hrvatskih predstavnika valja izdvojiti prvo mjesto Paule Barković, predstavnice SBK Zagreb u U18G kategoriji, drugo mjesto Tee Grofelnik iz SBK Speedera u istoj kategoriji, drugo mjesto Nikole Kučine iz SBK Zagreb u U18B kategoriji te drugo i treće mjesto predstavnika SBK Zagreb Renea Kopuna i Borne Petaka u U12 kategoriji.

Sljedeći nastup SBK Pešekani bi trebali ostvariti na međunarodnom turniru iz serije 250 koji će se održati 12. listopada u Virovitici.

Pobjednici po kategorijama:
OPEN: Samo Lipušček SLO
WOMEN: Jasmina Keber SLO
40+ MEN: Gabor Revesz HUN
U12 MIX: Tilen Knez SLO
U18 BOYS: Jaša Jovan SLO
U18 GIRLS: Paula Barković CRO
U14 GIRLS: Rebeka Škerl SLO
OPEN DOUBLES: Šušteršič/Keber SLO

pesekani_trbovlje_2013 (1)

pesekani_trbovlje_2013 (2)

pesekani_trbovlje_2013 (3)

pesekani_trbovlje_2013 (4)

pesekani_trbovlje_2013 (5)

pesekani_trbovlje_2013 (6)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!