FOTO: SBK Pešekani – nastupom u Sloveniji otvorena sezona

SBK Pešekani @ Slovenija

Za Pešekane, nove članove Športskog Saveza Grada Opatije su na ovom turniru nastupili Davor Šipić, Vedran Ružić, Zdravko Škarica i Marin Ružić u open kategoriji dok su u kategoriji +40 boje Ičićanskog kluba branili Mauro Prodan i debitant Jasmin Zukić.

Ičići – Kao i svake godine i ove se posljednjeg vikenda u siječnju u slovenskom Podčetrtku održao prvi ovogodišnji masters turnir iz ISBO Speedminton World Serije.

Na turniru koji je organizirao Speed badminton savez Slovenije nastupilo je 98 igrača i igračica iz 8 zemalja koji su se tijekom 2 dana nadmetali u 11 kategorija. Za Pešekane, nove članove Športskog Saveza Grada Opatije su na ovom turniru nastupili Davor Šipić, Vedran Ružić, Zdravko Škarica i Marin Ružić u open kategoriji dok su u kategoriji +40 boje Ičićanskog kluba branili Mauro Prodan i debitant Jasmin Zukić. Plasmane u 1/8 finala zabilježili su Zdravko Škarica i Marin Ružić u open te Mauro Prodan u +40 kategoriji. Od Zdravka Škarice je u 1/8 finala bio bolji kasniji pobjednik turnira slovenac Samo Lipušček dok je Marin Ružić u istoj razini natjecanja izgubio od prvog igrača Hrvatske Mišela Miheteca. U kategoriji +40 Mauro Prodan je usprkos ozljedi hrabro odigrao i naposlijetku ipak izgubio od slovenca Bojana Jermana. Ostali su predstavnici Pešekana svoje nastupe završili u dijelu natjecanja po skupinama.

U naprestižnijoj open kategoriji pobjedu je odnio slovenac Samo Lipušček inače dvostruki pobjednik Opatija Speedminton open-a koji je u finalu pobijedio sunarodnjaka Robija Titovšeka. U ženskoj je kategoriji pobjedu odnijela slovenka Jasmina Keber dok je u muškoj +40 kategoriji turnir i 1000 bodova za svjetsku speed badminon ljestvicu osvojio mađar Tamas Dosza. Pešekani će sezonu nastaviti krajem ožujka kada ih očekuje drugi po redu turnir iz ISBO Speedminton World Serije koji će se igrati u Budimpešti.

Pobjednici po kategorijama:

OPEN: Samo Lipušček SLO
WOMEN: Jasmina Keber SLO
U12 JUNIORS: Borna Petak HRV
U14 GIRLS: Rebeka Škerl SLO
U14 BOYS: Jovan Jaša SLO
U18 GIRLS: Tea Grofelnik HRV
U18 BOYS: Bence Palinkas HUN
O35 LADIES: Henrieta Syc-Krivanova SVK
O40 SENIORS: Tamas Dosza HUN
JUNIOR DOUBLES: Scavincka/Vincze SVK/HUN
DOUBLES: Lipušček/Titovšek SLO

[nggallery id=594]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!