FOTO: SBK Pešekani – nova medalja za opatijske Pešekane

Zapažen nastup zabilježio je naš stalni suradnik, Marin Ružić, koji je izvrsnom igrom osvojio treće mjesto ispavši u polufinalu od kasnijeg pobjednika i 5. igrača svijeta Slovenca Same Lipuščeka.

Opatija – Nastup na trećem ovogodišnjem međunarodnom turniru SBK Pešekani su odradili proteklog vikenda u slovenskom Radeču. Turnir koji se za svjetsku speed badminton ranking ljestvicu bodovao sa 250 bodova okupio je 61 igrača i igračicu iz 4 zemlje koji su se u osam kategorija nadmetali za svjetske bodove.

Marin Ružić osvojio je 3. mjesto

SBK Pešekane na ovom su natjecanju predstavljala 4 igrača; Vedran Ružić, Zdravko Škarica i Marin Ružić u open kategoriji te Jasmin Zukić u +40 kategoriji. Pešekani su također nastupili u konkurenciji parova gdje su braća Ružić zaustavljena u ¼ finala od slovenskog para Šušteršič/Keber. Drugi par Škarica/Zukić nastup je završio u 1/8 finala izgubivši također od slovenskog para Baumkirher/Jerman. U pojedinačnoj konkurenciji zapažen je nastup zabilježio Marin Ružić koji je izvrsnom igrom osvojio treće mjesto ispavši u polufinalu od kasnijeg pobjednika i 5. igrača svijeta Slovenca Same Lipuščeka. Zdravko Škarica također je zabilježio solidan nastup koji je okončan u 1/4 finala gdje ga je pobijedio već spomenuti Lipušček. Treći pešekan Vedran Ružić svoj je nastup završio ispadanjem u skupini gdje je u odlučujućem meču za prolaz izgubio od direktnog konkurenta i predstavnika Mađarske, 31. igrača sa svjetske ljestvice Leventea Satoczkia.

Jasmin Zukić se u kategoriji +40 u jakoj skupini nije uspio probiti u knock out fazu natjecanja, no solidan nastup potvrđen je pobjedom protiv predstavnika SBK Zagreb Roberta Kokotovića. Od ostalih hrvatskih predstavnika valja istaknuti prvo i drugo mjesto Nikole Kučine i Filipa Dudaša, predstavnika SBK Zagreb u U 18 BOYS kategoriji, prvo mjesto Tee Grofelnik, igračice SBK Speeder u U 18 GIRLS kategoriji, te prvo i drugo mjesto predstavnika SBK Zagreb, Franke Škrobo i Borne Petaka u U 12 JUNIORS kategoriji.

Pešekani svoju sezonu nastavljaju 20. travnja kada je na rasporedu turnir serije 250 u Zagrebu

Pobjednici po kategorijama:
OPEN: Samo Lipušček SLO
WOMEN: Jasmina Keber SLO
U14 GIRLS: Rebeka Škerl SLO
U18 GIRLS: Tea Grofelnik CRO
U18 BOYS: Nikola Kučina CRO
40+ MEN: Gabor Revesz HUN
U12 JUNIORS: Franka Škrobo CRO
OPEN DOUBLES: Avberšek / Naraglav SLO

[nggallery id=703]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!