FOTO: SBK Pešekani – Pobjede Gale Zukić, Ivora Ilića i Jasmina Zukića @ 3. Ičići Open

crossminton_letnja_maskarana_dita_postolar_tripper_zastoj_band_dani_icica_2016_01

Ovogodišnje izdanje Ičići opena ovoga je puta oplemenjeno prezentacijom noćnog crossmintona (blackminton) koje je privuklo veliki broj zainteresiranih prolaznika. Blackminton je noćni crossminton koji se igra pod specijalnim UV osvijetljenjm koje opremu za igranje transformira u reflektirajuću zabavu. Dodatni reflektirajući efekti postignuti su specijalnim bojama za tijelo koje su zainteresirani mogli isprobati na blackminton polju postavljenom na pješčanom dijelu Ičićanske plaže. Veliku fotogaleriju s turnira pogledajte na ovom linku

sbk_pesekani_crossminton_blackminton_2016_dani_icica (2)

Ičići – 3. Ičići Open službeni je naziv speed badminton turnira koji se u sklopu manifestacije ”8. Dani Ičića“ održao protekle subote na plaži u Ičićima. Turnir su uz pomoć MO Ičići organizirali SBK Pešekani, a natjecanje se bodovalo sa 100 bodova za nacionalnu rang listu. Na turniru je nastupio 21 igrač iz tri hrvatska kluba koji su se u 3 kategorije nadmetali za nacionalne bodove. Osim domaćih igrača, na turniru su još sudjelovali igrači iz CK Zagreb i SBK Sušak.

Domaći klub, SBK Pešekani na ovom je turniru imao čak 12 predstavnika i to: Gala Zukić, Stefany Brozina i Nika Perčić u kategoriji U18MIX, Vedran Ružić, Zdravko Škarica, Denis Povh, Luka Cvitan, Kristijan Lanča i Marin Ružić u OPEN kategoriji te Jasmin Zukić, Vlatko Franović i Damir Barišić u kategoriji +40.

sbk_pesekani_crossminton_blackminton_2016_dani_icica (3)

Gala Zukić još je jednim impresivnim nastupom dokazala da je u izvrsnoj formi te je ponovila uspjeh iz Pule i osvojila je prvo mjesto u konkurenciji djevojčica i dječaka do 18 godina. Gala je drugi put u razmaku od osam dana pobijedila aktualnog europskog prvaka Marka Jerkovića i dokazala da se mukotrpni treninzi i brojna odricanja itekako isplate i daju rezultate. Slavlje obitelji Zukić upotpunio je u kategoriji +40 Galin otac Jasmin koji je u zanimljivom finalu bio bolji od klupskog kolege iz Pešekana, Damira Barišića. U OPEN kategoriji prvo je mjesto zasluženo osvojio Ivor Ilić iz SBK Sušak koji je u finalu bio bolji od Vedrana Ružića, najboljeg Pešekana u ovoj kategoriji.

Osim rezultatski najboljih igrača, posebne medalje organizatora za uspješan debitantski nastup dobile su Nika Perčić i Stefany Brozina koje su po prvi puta nastupile na službenom turniru. Stefany Brozina već nekoliko tjedana trenira s Pešekanima i prvi nastup na međunarodnom turniru trebala bi ostvariti krajem mjeseca u slovenskom Trbovlju.

Ovogodišnje izdanje Ičići opena ovoga je puta oplemenjeno prezentacijom noćnog crossmintona (blackminton) koje je privuklo veliki broj zainteresiranih prolaznika. Blackminton je noćni crossminton koji se igra pod specijalnim UV osvijetljenjm koje opremu za igranje transformira u reflektirajuću zabavu. Dodatni reflektirajući efekti postignuti su specijalnim bojama za tijelo koje su zainteresirani mogli isprobati na blackminton polju postavljenom na pješčanom dijelu Ičićanske plaže.

Sljedeći međunarodni nastup Pešekani će ostvariti posljednje subote u rujnu kada ih očekuje nastup na 250 turniru u Trbovlju.

Veliku fotogaleriju s turnira pogledajte na ovom linku

Pobjednici po kategorijama:
U18MIX: Gala Zukić SBK Pešekani
OPEN: Ivor Ilić SBK Sušak
+40: Jasmin Zukić SBK Pešekani

sbk_pesekani_crossminton_blackminton_2016_dani_icica (4)

Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!