FOTO: SBK Pešekani – Tri zlata na početku sezone @ Zagreb

Objavljeno 13.03.2018.

Osmeročlanu ekipu SBK Pešekana činili su: Gala Zukić u kategoriji U18F, Kristijan Lanča, Vedran i Marin Ružić u OPEN kategoriji, Jasmin Zukić, Vlatko Franović i Zdravko Škarica u kategoriji O40M, te Damir Barišić u kategoriji O50M. Nekoliko fotografija s natjecanja pogledajte u nastavku teksta…

Zagreb – Prvi turnir za SBK Pešekane u novoj 2018. godini održao se prve subote u ožujku u Zagrebu. Turnir službenog naziva „7.ICO Crossminton Sunčana staza Zagreb open 2018“ okupio je 66 igrača iz Mađarske, Slovenije, Švicarske, Češke i Hrvatske koji su se u 8 pojedinačnih i 3 kategorije parova nadmetali za nove svjetske bodove. Ovaj turnir jačine 250 organizirao je Crossminton klub Zagreb a održao se u dvorani OŠ Kajzerica u Zagrebu.

Osmeročlanu ekipu SBK Pešekana činili su: Gala Zukić u kategoriji U18F, Kristijan Lanča, Vedran i Marin Ružić u OPEN kategoriji, Jasmin Zukić, Vlatko Franović i Zdravko Škarica u kategoriji O40M, te Damir Barišić u kategoriji O50M. Prva mjesta u čak tri kategorije (od 4 u kojima su nastupali) potvrda je vrhunskog rada na treninzima i dobre forme Pešekana.

Gala Zukić je u kategoriji djevojčica do 18 godina zabilježila sve pobjede i zasluženo osvojila prvo mjesto. Gala je u finalu bila bolja od slovenke Pike Rogelj u dva seta. Jasmin Zukić osvojio je titulu najboljeg u kategoriji muškaraca iznad 40 godina. Jasmin je u finalu bio bolji od rivala iz ŠD Trbovlje, Bojana Jermana. Tercet prvih mjesta za Pešekane na ovom turniru zaključio je Damir Barišić trijumfom u kategoriji O50M. Barišić je u novoj kategoriji odličnim nastupima pobijedio u svim mečevima, a u finalu je bio bolji od vršnjaka iz Mađarske, Ferenca Kissa. Od ostalih rezultata Pešekana, valja izdvojiti plasman u ¼ finala Zdravka Škarice koji je po prvi puta u karijeri nastupio u kategoriji O40M.

Prvo mjesto u najprestižnijoj open kategoriji odnio je prvi igrač svijeta, čeh Petr Makrlik, dok je prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila predstavnica Slovenije Jasmina Keber. Turnir je na tradicionalno visokoj razini organizirao Crossminton klub Zagreb koji je za najbolje osigurao vrijedne nagrade, dok je za sve sudionike osigurana bogata večera. Sljedeći nastup Pešekani će zabilježiti 17. i 18. ožujka kada je na rasporedu jaki međunarodni turnir u Sloveniji, točnije u Laškom.

Pobjednici po kategorijama:
OPEN – Petr Makrlik
FEMALE – Jasmina Keber
+40M – Jasmin Zukić
+50M – Damir Barišić

U18M – Marko Jerković
U18F – Gala Zukić
U12F – Lana Glavač
U12M – Janos Gergo
OPEN DOUBLES – Petr Makrlik / Daniel Knofliček
U18 DOUBLES – Marko Jerković / Borna Petak
MIX DOUBLES – Jasmina Keber / Matjaž Šušteršič

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake:

Vrati se natrag »