FOTO SDP-ovi kandidati za Europski parlament Tonino Picula i Romana Jerković posjetili Opatiju i Matulje

Prednosti članstva u EU mora osjetiti i najmanja sredina u Hrvatskoj te je zadovoljstvo razgovarati s ljudima u sredinama koja povlače sredstva iz europskih fondova – rekao je Picula.

Opatija, Matulji – Kandidati SDP-ove liste za Europski parlament Romana Jerković i Tonino Picula posjetili su Opatiju i Matulje, te se zajedno s članovima Gradskih organizacija SDP-a družili s građanima.

– Opatija je mjesto koje mi uvijek iznova dokazuje da je posebna. Prednosti članstva u EU mora osjetiti i najmanja sredina u Hrvatskoj te je zadovoljstvo razgovarati s ljudima u sredinama koja povlače sredstva iz europskih fondova. Moj mandat u Europskom parlamentu najbolje pokazuje da se može napraviti puno ako imate viziju. Pred 5 godina uočio sam slijepu pjegu u europskim politikama koje su ignorirale potrebe preko 20 milijuna europskih otočana. Danas je najveća međuskupina u Europskom parlamentu posvećena upravo otocima, Parlament je izglasao posebnu rezoluciju o otocima, osnovali smo Tajništvo za otoke pri Komisiji te osigurali 12 milijuna eura za energetsku tranziciju otoka. Upravo su Cresko-lošinjski arhipelag, Brač, Hvar i Korčula među 26 europskih otoka koji su ušli u program energetske tranzicije Tajništva za otoke. Napravili smo veliki posao i odlučan sam nastaviti ga i u narednih pet godina. Moja misija kao socijaldemokrata je kreirati okolnosti dobroga života za sve. Ne dopustite da drugi odlučuju u vaše ime! Izađite na izbore 26. svibnja i dajte svoj glas nama koji smo dokazali da znamo u Europi raditi za Hrvatsku, kazao je nositelj SDP-ove liste za Europski parlament Tonino Picula.

Romana Jerković predstavila je svoj program, kazavši kako će se osobno najviše zalagati na području zdravstva, obrazovanja i mladih.

– U okviru zalaganja za mlade središte mog interesa biti će na proširenju jamstva za mlade, više sredstava za Erasmus + projekt te bolje korištenje europskih fondova u svrhu razvijanja strukovnog i cjeloživotnog obrazovanja, izjavila je Romana Jerković.

U ugodnoj šetnji članovi Gradske organizacije SDP-a Opatije predvođeni kandidatima prošli su Opatijom od stranačke središnjice do Slatine i nazad morskom stranom. Potom se druženje nastavilo u poznatom okupljalištu Opatijaca – Caffe bar “Barić”.

Uz Opatiju, Picula i Jerković jučer su posjetili i Matulje gdje su ih dočekali općinski načelnik Mario Ćiković, zamjenica općinskog načelnika Eni Šebalj,  predsjednik SDP-a Matulji Slobodan Juračić te članovi i simpatizeri SDP-a. Druženje s građanima u kavani Marijana bio je uvod u posjet koji je okončan u uredu općinskog načelnika na kojem je Ćiković predstavio novosti vezane uz radnu zonu Miklavija.

– Drago mi je da je sadašnji i budući Euro zastupnik u Matuljima. S obzirom na to da je upoznat s projektom Miklavije, danas smo iskoristili priliku i predstavili mu posljednje novosti vezane uz ovu radnu zonu. Također, razvoj poduzetništva, gospodarstva i razvoja širokopojasnog interneta također je bilo u fokusu naših razgovora. Najavio je da će i dalje pomagati te je istaknuo da kroz njegov rad i općina Matulji ‘ima vezu’ u Europarlamentu, istaknuo je Slobodan Juračić po završetku susreta s Piculom.

Tonino Picula I Romana Jerković Upoznali Se S Općinskim Projektima I Družili S Građanima @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!