FOTO: Sedamdesetak mališana u suradnji s umjetnicima stvorilo pravo umjetničko djelo @ Mošćenice

moscenicki_pinelic_2015_moscenice

Popularno događanje za djecu redovito vode umjetnici koji sudjeluju na likovnoj manifestaciji, a takav oblik organizacije rada nije izostao niti ove godine, kada će konačni rezultati ostati zabilježeni u mošćeničkom javnom prostoru ”za vječnost”. Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

moscenicki_pinelic_2015_moscenice_3

Mošćenice – Sedamdesetak mališana sudjelovalo je jučer na radionici Mošćenički pinelić, održanoj u sklopu tradicionalne međunarodne kolonije Mošćenički pinel koja ovog tjedna traje u Mošćenicama.

Popularno događanje za djecu redovito vode umjetnici koji sudjeluju na likovnoj manifestaciji, a takav oblik organizacije rada nije izostao niti ove godine, kada će konačni rezultati ostati zabilježeni u mošćeničkom javnom prostoru ”za vječnost”. Naime, plod rada djece i umjetnika je jedna betonska klupa pretvorena u umjetničko djelo – pravi mozaik ukrašen šarenim kamenčićima.

Djeca su oblikovala žicu u suradnji s Elisabeth Binter, a pritom su im pomogli i Fabio Gonelli i Miloš Prekop, dok su uz pomoć Rinelle Ivanković oslikavali komade drveta i kamenčiće.

moscenicki_pinelic_2015_moscenice_1

Inicijatorica ideje, Đurđica Horvat, na klupi je s djecom radila u suradnji s Karoly Borbely i Perom Le Kvetom.

Uz sudionike manifestacije, radionici su se pridružili i drugi pedagoški djelatnici i likovni umjetnici, pa su tako djeca imala pomoć i od učiteljice Suzane Galović iz Područne škole Eugen Kumičić iz Mošćeničke Drage te akademske slikarice iz Mošćeničke Drage Ljiljane Barković.

Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!