ERSTE AD

FOTO: Šezdesetoro djece postalo umjetnicima @ Mošćenički pinel

Kroz razne tehnike, od crtanja do skulptura u glini, djecu su vodili sudionici Mošćeničkog pinela, koji su za ovu potrebu ”regrutirani” u voditelje radionice ”Mošćenički pinelić”.

Mošćenice – Radionice za djecu, koje se održavaju u sklopu likovne kolonije Mošćenički pinel, već godinama bilježe veliku pozornost mališana iz ovog starog gradića, Mošćeničke Drage ali i susjednih mjesta – prošle godine kroz dvije radionice prošlo je više od stotinu polaznika, a ove je godine prva radionica, održana prekjučer, prikupila čak 60 mladih umjetnika željnih znanja i stvaranja.

Kroz razne tehnike, od crtanja do skulptura u glini, djecu su vodili sudionici Mošćeničkog pinela, koji su za ovu potrebu ”regrutirani” u voditelje radionice ”Mošćenički pinelić” – Doris Brändlein, Valentina Šalamon Vencel, Jasna Levak, Vanja Kusturin, Sabine Leichner-Heuer, Nejra Brčić, Aleksandar Kerschner i Natalija Popov.

Malim se umjetnicima najviše dopalo oslikavanje kamenčića, koji su kasnije pretvoreni u magnete, a uživali su i u radionici kiparstva. Druag radionica održava se danas, od 10 do 12 sati, a sama likovna kolonija ”Mošćenički pinel” zaključit će se završnom izložbom svih autora koji u njoj sudjeluju, u subotu, 1. rujna u 19 sati.

[nggallery id=375]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!