FOTO: Shema školskog voća – zdrav doručak za učenike @ Opatija

zdrav_dorucak_voce_ugostiteljska_skola_2013

”Shema školskog voća” je projekt financiran od strane EU, a cilj mu je da učenici prva četiri razreda osnovnih škola barem jednom tjedno dobiju besplatno voće u školi. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna eura, a u njega je uključeno oko 164.000 učenika od 1. do 4. razreda, dok je u Europi uključeno oko 9 milijuna učenika.

Opatija – Povodom Svjetskog dana srca, Dana policije i nastavka projekta “(U)gosti na doručku”, Ugostiteljska škola Opatija jučer je priredila “Zdrav doručak”.

Doručak s temom “Svjetski dan srca, Shema školskog voća i zdravstveni odgoj, prema modulu Živjeti zdravo”, održan je jučer u prostorijama škole, a zdravo su marendali ministar znanosti obrazovanja i sporta dr.sc. Željko Jovanović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, zamjenik ministra zdravlja prim.dr.sc. Marijan Cesarik, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac, savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Katja Vujasinović, zamjenik ravnatelja Thallassotherapije Opatija prof.dr.sc. Viktor Peršić, načelnik PP Opatije Damir Brnas predstavnici učenika te ravnatelji pojedinih osnovnih škola s našeg područja, kao i eminentni liječnici.

– ”Shema školskog voća” je projekt financiran od strane EU, a cilj mu je da učenici prva četiri razreda osnovnih škola barem jednom tjedno dobiju besplatno voće u školi. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna eura, a u njega je uključeno oko 164.000 učenika od 1. do 4. razreda, dok je u Europi uključeno oko 9 milijuna učenika. Upravo navedeni projekt povezuje ministarstva poljoprivrede, zdravlja te znanosti, obrazovanja i sporte pa smo stoga i organizirali doručak povezavši sve segmente ovog projekta, kazao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.

[nggallery id=1046]

N. Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!