FOTO: Si su šli va dim!

moscenicka_raketaLovran, Mošćenička Draga – Se je šlo va dim. Ničesa više ni – ni afera, ni korupcije, ni nepravde. Jedan je na mul prišal va karijole, dok je drugi istorpediran u svemir. Ni raketi, ni nanke lovranskega pusta – se je šlo va dim.
OPRTO z porta va Drage
Mošćenička Draga – Na njegov tradicionalni, svakogodišnji put na mjesec, draškog živog pusta Gobota ispratilo je veliko i dobro raspoloženo društvo.
– U Mošćeničkoj Dragi za Pepelnicu još nije nikada bilo toliko ljudi. Ne pretjerujem ako tvrdim da se brojka vrtjela oko 4.000. Vrijeme oblačno, ali suho dozvolilo je neviđen spektakl na rivi. Ovoga je ljeta pozornica postavljena u portu na moru, pa je kvalitetno osvijetljena i dobro ozvučena privukla publiku da “iz blizine” prate suđenje. To nije bilo klasično suđenje, već tv emisija “OPRTO z porta va Drage” koju je vodila novinarka Silvana Milotić, a osim nje tu je bio Gobo – Mrkač osuđen za korupciju, tužitelj, branitelj i vrhovni sudac, te specijalni gost iz Zagreba, novoizabrani predsjednik Ivo Josipović, po domaću “Zvane Pepićev”, kazao nam je Riccardo Staraj. Upravo je on napisao govor, a izrekli su ga Đeri Rudan, Marino Krnetić, Emilio Dešković, Edi Dešković, Branko Lazarić i Silvana Milotić.
Poslije suđenja procesija je ispratila Gobota do rakete, raketa je izgorjela u svega nekoliko minuta, a nakon toga uslijedio je spektakularan vatromet s rive. Prema riječima očevidaca, tanac uz bakalar i Company Band u hotelu Marina nije nedostajao.
Davor Žic
Nećemo niš više pisat, to ćemo storit drugom prilikom, na van je samo da hitite oćadu na foto galeriju.
Nikola Cvjetović
Foto: David Kurti / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net