FOTO: Simbiozom bluesa, rocka, poezije i performansa ”ponoćni bluzeri” predstavili se u Kinu Sloboda @ Lovran

riccardo staraj midnight blues band lovran kino sloboda 2017 koncert (7)

Draškom su se pjesniku koji je bešavno stopio svoje stihove s glazbenom virtouznošću kolega iz benda, na koncertu pridružili poznata jazz vokalistica Lela Kaplowitz, njen suprug Joe Kaplowitz, te poznati hrvatski usnoharmonikaš Tomislav Goluban. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u lovranskom kinu pogledajte na ovom linku

Tomislav Goluban

Tomislav Goluban

Lovran – Simbioza bluesa, rocka i poezije, performansa i ekspresivne lirike Riccarda Staraja, ali i vrhunskih glazbenika okupljenih u Midnight Blues Bandu te nadahnutih gostiju, stvorila je jedinstven multimedijalni doživljaj proteklog četvrtka u Kinu Sloboda u Lovranu.

Draškom su se pjesniku koji je bešavno stopio svoje stihove s glazbenom virtouznošću kolega iz benda, na koncertu pridružili poznata jazz vokalistica Lela Kaplowitz, njen suprug Joe Kaplowitz, te poznati hrvatski usnoharmonikaš Tomislav Goluban.

Lela Kaplowitz

Lela Kaplowitz

Za video art bio je zadužen CYBORGIX4E75 koji je vješto ”vozio” publiku pustinjskim i urbanim predjelima Amerike, uz Starajevu interpretaciju, recitale i pjevne dionice blues standarda Doorsa, John Lee Hookera, Lou Reeda i Muddy Watersa.

Svaki od umjetnika predstavio se video-prilogom i fotogalerijom, ali i živom svirkom, a tako su predstavili svoje glazbene uratke i u nekoliko pjesama zajedno nastupili, osobito pri kraju koncerta kada su se Midnight blues bendu pridružili Joe Kaplowitz, Bruno Mičetić i Tomislav Goluban.

riccardo staraj midnight blues band lovran kino sloboda 2017 koncert (8)

– Večer bluesa i putopisnih projekcija bila je vrlo uspješna te je svoju posebnost upravo pronašla na prelijepoj pozornici lovranskog kina. Želimo se zahvaliti Općini Lovran na pruženoj prilici nastupa, te još jednom naglašavamo kako im je bila posebna čast nastupati u legendarnom lovranskom kinu gdje se osim filmskih projekcija može doživjeti jedan ovakav događaj, kojeg ćemo, vjerujem, pamtiti i mi i publika, kazao je Riccardo Staraj, dodavši kako se ovaj projekt može očekivati i na drugim pozornicama, ponajprije u Rijeci i Zagrebu.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u lovranskom kinu pogledajte na ovom linku

riccardo staraj midnight blues band lovran kino sloboda 2017 koncert (1)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!