FOTO: Sjećanjem na poginule i druženjem s građanima prigodno obilježen Dan policije @ Opatija

sv_mihovil_2014_dan_policije_slatina_1

– Akciju organiziramo prvenstveno s idejom da naš rad približimo djeci i građanima. Mislimo da je ova akcija dobra radi senzibiliziranja javnosti, ali i možebitnog izbora budućeg životnog poziva, kazao nam je načelnik PP Damir Brnas. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – U sklopu aktivnosti povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila jučer je na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima položen vijenac i zapaljene svijeće. Obilježavajući svoj dan, policija se građanima predstavila na opatijskoj Slatini, na Danu otvorenih vrata.

sv_mihovil_2014_dan_policije_slatina_2

Brojnim građanima, turistima te posebice najmlađima koji vjerno prate razne policijske aktivnosti predstavljena je oprema za obavljanje poslova kriminalističke tehnike, građani su mogli provjeriti svoje kaznene bodove, informirati se i educirati o mjerama samozaštite o raznih kaznenih djela, vidjeti opremu i tehniku koju koriste pripadnici interventne policije, probati tzv. pijane naočale, razgledati presretač i druga policijska vozila. Posebnu pažnju radoznalih posjetitelja plijenile su dva policijska psa za detekciju eksploziva – belgijska ovčarka Nera i radna njemačka ovčarka Adri – koje su ovom prilikom izvele posebnu demonstraciju svojih vještina.

sv_mihovil_2014_dan_policije_slatina

– Akciju organiziramo prvenstveno s idejom da naš rad približimo djeci i građanima. Mislimo da je ova akcija dobra radi senzibiliziranja javnosti, ali i možebitnog izbora budućeg životnog poziva, kazao nam je načelnik PP Damir Brnas, dok je zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić još jednom ukazala na kvalitetnu i dobru suradnju koju Grad Opatija ostvaruje s policijom što je, kako je rekla, izrazito bitan segment za turistički grad poput Opatije.

Dan otvorenih vrata zajednički su organizirali djelatnici Policijske postaje Opatija, Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske Rijeka, Grada Opatije i Turističke zajednice.

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PP Opatija, PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net