FOTO: Škola mira i ove godine okupila đake i predavače s liburnijskih prostora @ Savudrija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz sedmero opatijskih đaka, među ukupno trideset sudionica našli su se srednjoškolci iz Međimurja, Vukovara, Karlovca, Koprivnice i Zagreba. Fotogaleriju iz Savudrije pogledajte na ovom linku

Opatija/Savudrija – Učenici opatijskih srednjih škola i ove su godine sudjelovali na Školi mira u Savudriji koja je otvorila svoja vrata proteklog tjedna, a uz sedmero opatijskih đaka, među ukupno trideset sudionica našli su se srednjoškolci iz Međimurja, Vukovara, Karlovca, Koprivnice i Zagreba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Ove godine školom upravlja Dijana Pažin, ravnateljica OŠ Brešca u suradnji sa Sanjom Bosnić iz Umaga, a impresivan Program za sve tri smjene je izradio Igor Jovanović iz Pule. Njega se sjećamo jer je bio vođa puta hrvatskih učesnika u Vlaku sjećanja na Auschwitz 2015, kazao je Oleg Mandić, predsjednik UABA-e Opatija koja je jedan od organizatora manifestacije.

Mandić je i predavač na školi, i to na temu Holokaust i Auschwitz, a iz riječko-opatijskih krajeva predavanja su održali i Neven Šantić, na temu Ekstremizam iz današnjih perspektiva te Tatjana Matetić na temu Totalitarizam i holokaust.

Fotogaleriju iz Savudrije pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!