FOTO: Skup harmonikaši kod Stare Pošte izazvao ogroman interes publike @ Permani

skup_armunikasi_stara_posta_permani_2016 (3)

Datum manifestacije nije odabran slučajno, kako je otkrila Tina Dekleva uime organizatora, restorana Stara Pošta, jer se prvi Skup armunikaši održava na 110. obljetnicu postojanja ovog obiteljskog restorana koji se pobrinuo i za bogatu gastronomsku ponudu koju je za ovu prigodu obogatio gulašem od boškarina va veloj padele, odojkom s ražnja i roštiljem na slatki karbun. Veliku fotogaleriju sa skupa armunikaši pogledajte na ovom linku

skup_armunikasi_stara_posta_permani_2016 (1)

Permani – Ogroman interes izazvao je Skup armunikaši koji se održao jučer poslijepodne – ali i u večernjim satima – ispred restorana Stara pošta na Permanima. Cestovni odvojak koji prolazi pored najstarije matuljske oštarije bio je jučer zatvoren za promet, ali otvoren za veselje uz raspoložene i talentirane harmonikaše iz Hrvatske i Slovenije čije su nastupe pratile stotine gledatelja i slušatelja.

Na pozornici koja je bila podignuta uz zid poznate ”štale” izmjenjivali su se mladi armunikaši podijeljeni u šest grupa, program je otvorio slavni orkestar Nika Polesa. Uz harmonike, mogao se čuti i pokoji vokal zahvaljujući gostima na manifestaciji – Ženskoj klapi Rožice i Muškoj klapi Skalin.

skup_armunikasi_stara_posta_permani_2016 (2)

Datum manifestacije nije odabran slučajno, kako je otkrila Tina Dekleva uime organizatora, restorana Stara Pošta, jer se prvi Skup armunikaši održava na 110. obljetnicu postojanja ovog obiteljskog restorana koji se pobrinuo i za bogatu gastronomsku ponudu koju je za ovu prigodu obogatio gulašem od boškarina va veloj padele, odojkom s ražnja i roštiljem na slatki karbun. U Staroj pošti već godinu dana traje škola triještiniki, kao edukativni program koji je polučio značajan interes, a cilj tog projekta kao i manifestacije koja je jučer prvi put odabrana jest da se svake godine i to zadnje subote u svibnju održi predstavljanje glazbenog stvaralaštva same škole i njenih polaznika kao i gostiju – zaljubljenika u triještinku.

skup_armunikasi_stara_posta_permani_2016 (4)

– Školu triještinki za sada pohađa 15 učenika. Najmlađi ima samo pet godina, no omogućeno je da se u školu prijave i stariji zaljubljenici u ovaj instrument tako da je polazi i nekoliko starijih učenika od kojih je najstariji sedamdesetogodišnjak. Ovo je samo jedna u nizu škola u koje vodim budući da škola djeluje na pet različitih lokacija kao što su Divača, Ritomeče, Ilirska Bistrica u Sloveniji te u Trstu u Italiji, a osim toga voditelj sam i orkestra sa tridesetak članova koji je također nastupio ve subote, kazao je Niko Poles.

Veliku fotogaleriju sa skupa armunikaši pogledajte na ovom linku

skup_armunikasi_stara_posta_permani_2016 (5)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!