FOTO: Slastice od kave i neobični kokteli privukli pažnju gostiju na Festivalu kave @ Opatija

festival_kave_2014_opatija

Osim uživanja u ispijanju vrućih – gorkih ili slatkih – napitaka od kave, jučer su se mogle kušati i ukusne slastice u prostoru Ville Angioline, ali i sudjelovati u edukativnim radionicama u organizaciji Udruge konobara i barmena Hrvatske. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

festival_kave_2014_opatija_1

Opatija – Kava je bila ”glavna namirnica” u Opatiji tijekom jučerašnjeg dana, jer su se brojni lokali uključili u program Festivala kave te svojim posjetiteljima osigurali kušanje posebnih specijaliteta na bazi kave, specifičnih napitaka i koktela, ali i u posebnoj promotivnoj ponudi spustili svoje cijene tijekom trajanja manifestacije.

Osim uživanja u ispijanju vrućih – gorkih ili slatkih – napitaka od kave, jučer su se mogle kušati i ukusne slastice u prostoru Ville Angioline, ali i sudjelovati u edukativnim radionicama u organizaciji Udruge konobara i barmena Hrvatske.

Slikar Boris Rajković prezentirao je tehniku slikanja kavom, dok se na glazbenom paviljonu u parku Angiolina, te u portiću pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer održao prigodni glazbeni program.

festival_kave_2014_opatija (29)

– U našim kavanama gosti uživaju u okusu kave koja se priprema na više od 50 različitih načina – od načina pripreme tipičnih za Bečke kavane (Melange, Franziskaner, Maria Theresia…) do meksičke kave, kave s narančom, Francuski poljubac i brojnih drugih. Uz kavu pripremljena je i posebna torta od čokolade i kave kako bi doživljaj bio potpun. Pripremili smo i gazbeni program na terasi Milenija, a jučer su nastupili Dino Antolić & 4 shades, dok danas od 11 sati nastupa Passion Trio. Također, u Festival kave uključio se i naš Hostel LINK u Lovranu u kojemu se može kušati posebna LINKY kava koja se sastoji od macchiata, leda i čokoladnog preljeva. Kava ‘LINKY’ prvi je vjesnik toplih dana i idealna za uživanje na prekrasnoj terasi hostela LiNk, kazao nam je Ivan Sarajlić iz Milenij hotela.

Festival kave nastavlja se i tijekom današnjeg dana, stoga ne propustite kušati neke od jedinstvenih specijalteta od kave.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!