Foto: Slatina se j' potopila, a Lido je zgorelo

kup_naOpatija – U petak, 20. studenoga 2009. u 19.30 sati u Hrvatskom muzeju turizma, vili Angiolini u Opatiji održat će se predstavljanje knjige ”Kvarnerska kupališna baština“ autorice Mirjane Kos i Julije Lozzi Barković.
O knjizi će uz autorice govoriti Vinko Ivić (predsjednik Hrvatskog muzejskog vijeća), Vladi Bralić dipl.ing.arh, Goran Crnković (ravnatelj Državnog arhiva u Rijeci) i Kristijan Stanišić (predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli).
kup_txt
Knjiga je rezultat rada na projektu pod nazivom Kvarnerska kupališna baština, koji obrađuje morske kupališne građevine podizane krajem 19. te u razdoblju prve polovice 20. stoljeća na cjelokupnome području Kvarnera, počevši od Opatijske rivijere do Senja. Kupališna arhitektura koja je postojala krajem 19. i u prvoj polovici 20. stoljeća u naravi je gotovo u potpunosti nestala. Izgled nekadašnjih drvenih kupališta sačuvan je u arhivima gdje su pohranjeni nacrti i drugi dokumenti, te foto-gradivu, najčešće na starim razglednicama iz tih vremena. Projekt se temeljio na višegodišnjem znanstvenom istraživanju, a monografija na sveobuhvatan i reprezentativan način predstavlja ovu izuzetno atraktivnu građu.
kupaci
kupacii
kupaliste_skica
Ivan Mellor
Foto: www.r-1.hr

error: Content is protected !!