FOTO: Slavlje Žmula u Voloskom – Prvi finalisti Red Bull Sidruna putuju u Šibenik

red_bull_sidrun_volosko_2016_zmuli_1_01

Svatko tko je došao pogledati utakmice koje su se odigravale na plivalištu u Voloskom nije ni primijetio da se radi o amaterima. Igra je iz kruga u krug bila na razini dostojnoj pravih profesionalaca. Nekoliko fotografija koje smo snimili tijekom trajanja turnira pogledajte na ovom linku

red_bull_sidrun_volosko_2016_zmuli_01

Volosko – Kiša, ta vjerna posjetiteljica kvarnerskog Red Bull Sidruna po prvi put od samih početaka natjecanja nije došla navijati za Sidrunaše. Ujutro je uznemirila more u Voloskom i pripremila ga za popodnevne okršaje, a potom je svoje vip sjedalo u gledalištu prepustila pravom ljetnom suncu.

Uzbudljivi amaterski vaterpolo okršaj privukao je 11 ekipa koje su se, osim za titulu prvaka prvog kvalifikacijskog turnira ovogodišnjeg Red Bull Sidruna, borile i za mjesto u spektakularnom finalu koje će se održati 3. rujna u Šibeniku.

Svatko tko je došao pogledati utakmice koje su se odigravale na plivalištu u Voloskom nije ni primijetio da se radi o amaterima. Igra je iz kruga u krug bila na razini dostojnoj pravih profesionalaca.

red_bull_sidrun_volosko_2016_zmuli_5_01

Nakon tri i pol sata akcije i više od 100 pogodaka u mrežu golmana profesionalaca, čiju su ulogu ove godine preuzeli Egon Jurišić i Dorian Čudina, natjecanje je završeno, a kao ponosni pobjednici iz mora izašli su članovi ekipe Žmuli (Mihajlo Vragolov, Marko Mamić, Andi Drobac, Tomislav Škerija). Drugu godinu zaredom finalni meč igrali su protiv ekipe Kvarnerčić (Tin Brubnjak, Pero Zucalo, Vedran Poropat, Luka Vrdoljak), koja je već dva puta u malo drugačijem sastavu predstavljala boje sjevernog Jadrana na glavnom sidrunaškom okršaju.

red_bull_sidrun_volosko_2016_zmuli_2_01

– Ovo nam je druga godina da igramo skupa. Sve je bilo super i na vrhuncu. Mislili smo popiti piće, odigrat vaterpolo koji volimo i svako svojoj kući, ali pobijedili smo i sada je veliki izazov pred nama. Idemo zgaziti sve i donijeti kući toliko željeni naslov prvaka Red Bull Sidruna, poručili su članovi ekipe Žmuli.

Treće mjesto je nakon iznimno napete borbe između Pešekana i Egermeistera moralo biti odlučeno petercima. Broncom su se naposljetku okitili članovi ekipe Egermeister, koji su u svojim redovima osim k’o od stijene odvaljenih Sidrunaša – Domagoja Klovara i Edvina Calderare imali i jedinu žensku sudionicu turnira, izvrsnu Ninu Hibšer.

Vrhunska vaterpolo akcija, izvrsna glazba i najveća ljetna morska zabava sada se seli u Dubrovnik, gdje će se već ovog utorka, točnije 23. kolovoza održati drugi kvalifikacijski turnir Red Bull Sidruna. Nekoliko fotografija koje smo snimili tijekom trajanja turnira pogledajte na ovom linku

red_bull_sidrun_volosko_2016_zmuli_3_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!