FOTO: Smijehom protiv svakodnevice – Spektakluk publiku uvjerio da je moderni život reality show @ Opatija

spektakluk_kerempuh_tarik_filipovic_rene_bitorajac_2016_adriatic_opatija_2

Crtice su to koje gledatelje tjeraju na smijeh, ali i korištenjem ironije, parodije, imitacije i sarkazma, grade ”ogledalo stvarnosti” u kojem se može prepoznati svaki posjetitelj preksinoćnjeg showa. Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

spektakluk_kerempuh_tarik_filipovic_rene_bitorajac_2016_adriatic_opatija_1

Opatija – Treći korak na putu Festivala Opatija ”Do proljeća u sedam koraka” ljubitelji kazališta prošli su u društvu Tarika Filipovića i Renea Bitorajca, u petak navečer, kada je u dvorani hotela Adriatic gostovalo zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh s izvedbom predstave ”Spektakluk”.

– Kruha i spektakluka krilatica je ovog našeg trećeg koraka i druge predstave za odrasle koju je došlo pogledati više od petsto gledatelja. Jedino zajedničko što su prve dvije predstave imale jest što su gledatelji lijevali suze: doduše na prvom koraku s &TD-ovim ”Prvi put kad sam ti vidjela lice” zbog potresnih emocija, a u petak – od smijeha. U duhu spomenute krilatice, našu vjernu publiku dočekala je degustacija sponzoriranih novih pekarskih proizvoda Radnika Opatija ”francuzLUK” – kruh s lukom te alternativno s majčinom dušicom i ružmarinom, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

spektakluk_kerempuh_tarik_filipovic_rene_bitorajac_2016_adriatic_opatija_4

Predstava ”Spektakluk” govori o današnjem vremenu – vremenu kontroverzi, dramatičnosti, populizma, senzaciomalizma, koje nosi poruku da je život ništa više nego reality show. Dvije izvanserijske ikone hrvatskog glumišta – Tarik Filipović i Rene Bitorajac kroz niz vrlo humorističnih skečeva, kronološki posloženih u jedan životni vijek, uvjerile su u to i najveće skeptike i realiste. Djecu već iz pelena tjeraju u talent showove gdje pjevaju iako još ni zube nemaju; trendovsko ponašanje školarki koje beznačajnim životnim sitnicama davaju ”na n-tu” potencirani značaj; izborima za predsjednika 7B ismijavaju se demokratske procedure političkih izbora na hrvatski način; dramatični i užurbani život biznismena kojemu je osnovna alatka za posao mobitel, no i dalje se ne izvlači iz ralja kladionice i birtije; ljubav koja je u dijalogu na prvom spoju jedno, a u toku misli nešto sasvim drugo; ljubavi koja nakon nekoliko godina braka izbljeđuje i postaje natjecanje u uvredama; te na kraju čak i nakon života koji je protekao kao nekakva sjena na periferiji, daleko od važnoga, smrt je prikazana kao reality show ”Umri pretposljednji” kako bi zadnji preživjeli udahnuo blještavilo konfeta.

Crtice su to koje gledatelje tjeraju na smijeh, ali i korištenjem ironije, parodije, imitacije i sarkazma, grade ”ogledalo stvarnosti” u kojem se može prepoznati svaki posjetitelj preksinoćnjeg showa. Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

spektakluk_kerempuh_tarik_filipovic_rene_bitorajac_2016_adriatic_opatija

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!