FOTO: Snježna bajka u Opatiji by Neven Varljen

varljen_smOpatija – Da jedna prirodna pojava, tj. padalina može unijeti toliko veselja u naše glave pokazuje posljednji snijeg koji je pao u Opatiji i okolici. Šetnje, sanjkanje, grudanje izmamili su na ulice veliki broj građana koji su uživali u praznim cestama, bijeloj vizuri i tišini. Tu istu tišinu (osim graje i veselja) narušavao je samo jedan mehanički zvuk – zvuk škljocanja fotoaparata.
Kako ih prepoznati? Leže na cesti, vise po granama, moče noge u moru – sve to rade kako bi uhvatili što bolji kadar. Zimi imaju rukavice s odrezanim prstima, veliku crnu torbu s barem tri objektiva, džepove pune rezervnih baterija kao u jednoj manjoj butigi… A upravo jedan od njih koji je fotkao, a i odgovara ovom opisu, je Neven Varljen. Inače liječnik, gradski vijećnik Grada Opatije, član MO Belveder, a uskoro i sretan otac. Za sve koji ga znaju – dovoljno je reći Mrva.
Slučajan susret na Ptičici, zatim bacanje ”bube u uho” u Lipovici i jedna radna kava bilo je dovoljno da ga privolimo da svima otkrije svoj talent, hobi i ljubav – fotografiju.
Nismo nikakvi kritičari, no fotke koje nam je poslao ostavile su nas bez daha. Ovim putem podijelit ćemo ih sa svima vama. Uživajte u fotkama bijelog Božića na Liburnija.net magazinu. Mrva, thnx.
Posjetite vezanu foto galeriju.
Nikola Cvjetović