FOTO: Spamalot na Ljetnoj pozornici predstavio duhovite pustolovine kralja Arthura @ Opatija

Toj impresivnoj brojci pridružilo se još osamstotinjak posjetitelja Ljetne pozornice, čije je dobro raspoloženje držao poznati britanski humor „preveden i prilagođen“ od strane beogradske ekipe, čiji su se glumci odlično snašli i u improvizacijama izazvanim tehničkim poteškoćama. Kako je izgledala potraga za Svetim gralom na Ljetnoj pozornici, pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Dvor kralja Arthura i vitezova okruglog stola u četvrtak navečer stolovao je na Ljetnoj pozornici, zahvaljujući izvedbi hit-mjuzikla „Spamalot“ u beogradskoj produkciji koja je okupila velike glumačke zvijede među kojima su bili Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Gordan Kičić te ”kraljica” beogradskih mjuzikala, Jelena Jovičić.

Doduše, ova priča o mitskom monarhu daleko je od „povijesnog spektakla“ i utemeljena je prvenstveno na genijalnom, ali otkačenom humoru, što ne čudi poznavatelje radova autorske i glumačke skupine Monty Python po čijem je filmu „Monty Pyhton i Sveti gral“ njihov član Eric Idle napisao kazališni scenarij.

Kad je postavljen na Broadwayu 2005. godine, ‘Monty Python’s Spamalot’ nagrađen je trima nagradama Tony, dobio je 14 nominacija, te je proglašen najboljim mjuziklom u Americi u sezoni 2004. / 2005. Zaradio je preko 175 milijuna dolara, s više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta, od Kanade i Meksika, preko Britanije i Mađarske pa do Japana i Južne Koreje.

Toj impresivnoj brojci pridružilo se još osamstotinjak posjetitelja Ljetne pozornice, čije je dobro raspoloženje držao poznati britanski humor „preveden i prilagođen“ od strane beogradske ekipe, čiji su se glumci odlično snašli i u improvizacijama izazvanim tehničkim poteškoćama.
Kako je izgledala potraga za Svetim gralom na Ljetnoj pozornici, pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Kazališni program na Ljetnoj pozornici nastavlja se večeras uz (Anti)Stand up show „Đurologija“ u izvedbi Branka Đurića Đure, s početkom u 21 sat, koji nastavlja obarati sve rekorde gledanosti, iako ju je u rasprodanim dvoranama već pogledalo preko 80 tisuća ljudi. Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u kultnom projektu ‘Top lista nadrealista’ i ‘Audicija’, Branko Đurić Đuro kroz ‘Đurologiju’ doista pruža ono najbolje od sebe.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!