FOTO Spart jazz quintet nastupio u Ritmu dvorišta @ Kastav

Program KKL-a nastavlja se večeras, 31. srpnja, uz ‘Miće i vele besedi’ tj. čakavskom književnom večeri koja će se održati također ispred Kuće Belice s početkom u 21 sat.

Kastav – Koncertom Spart jazz quinteta održanim sinoć ispred kuće Belice nastavljen je program ‘Ritam dvorišta’, 28. Kastafskog kulturnog leta. Spartaco Črnjarić, Damjan Grbac, Tonči Grabušić, Majda Marenčić i Franjo Črnjarić predstavili su se publici probranim jazz kompozicijama te rafiniranim sviračkim umijećem, a kako su istaknuli organizatori ‘izvedba ovog jazz quinteta navela je publiku da uživa u vrućoj ljetnoj noći uz ugodne jazz tonove’.

Program KKL-a nastavlja se večeras, 31. srpnja, uz ‘Miće i vele besedi’ tj. čakavskom književnom večeri koja će se održati također ispred Kuće Belice s početkom u 21 sat.

– Čakavska večer okupit će autore i autorice koji doprinose očuvanju lokalne kulture i tradicije njegujući čakavski govor. Bogatim jezičnim mogućnostima zavičajne baštine z mićemi i velemi basedami može se reći puno i sve: i veselje, i čežnja, i ljubav, i moralna žudnja, privrženost …Taj rucak od besed i živjenja objavljen na čakavskim Facebook grupama ili web-portalu predstavit će Ljerka Bratonja Martinović i predstavnici tih grupa. Dragulje našega jezika, misli, osjećaje i izraze, svoje autorske tekstove objavljene na Facebooku, predstavit će i pjesnici Vlasta Sušanj Kapićeva i Radovan Tadej. Ljetno veče obogatit će z besedami i kanton akademska glumica Zrinka Kolak Fabijan, kantautor Neven Barac i Mirjana Crnić Novosel. Kazivanjem odabranih stihova čakavskih bardova: Zorana Kompanjeta, Ljube Pavešića i Davida Kabalina obilježit će se stota godišnjica njihova rođenja, najavili su organizatori.

error: Content is protected !!