FOTO: Sportske vještine najmlađih – Održan 17. Olimpijski festival dječjih vrtića @ Mune

Na Festivalu su sudjelovala djeca iz 15 dječjih vrtića s područja županije. Pokrovitelji Festivala su Primorsko-goranska županija, Općina Matulji i Hrvatski olimpijski odbor. Veliku fotogaleriju s Muna pogledajte na ovom linku

Mune – Na igralištu NK Mune u Munama održan je 17. olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, koji organiziraju Dječji vrtić Matulji i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

Na inicijativu Hrvatskog olimpijskog odbora na području Republike Hrvatske svake godine se u mjesecu svibnju na lokalnoj razini organizira sportsko natjecanje pod nazivom “Olimpijski festival dječjih vrtića”, koje okuplja djecu diljem Hrvatske. Organizaciju Olimpijskog festivala svake godine preuzima drugi vrtić, ovisno o mjestu održavanja.

Na Festivalu su sudjelovala djeca iz 15 dječjih vrtića s područja županije. Pokrovitelji Festivala su Primorsko-goranska županija, Općina Matulji i Hrvatski olimpijski odbor.

U ime PGŽ sudionike je pozdravio župan Zlatko Komadina.

– Ponosan sam što vam mogu reći da smo jučer prvi u Hrvatskoj dobili titulu „Županija prijatelj djece”, a ovo je jedan od razloga, upravo zato jer smo ovdje zajedno s djecom. Od malena se učite fair playu i sportskom duhu, rekao je župan proglasivši igre otvorenim.

Na Olimpijskom festivalu predškolci su se natjecali u 6 disciplina za djevojčice i dječake: trčanje 50 m, štafeta 4×25 m, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, mali nogomet i potezanje konopca. Veliku fotogaleriju s Muna pogledajte na ovom linku

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!