FOTO: Srđana i mali kuhari za pomoć potrebitima @ Adriatic

srki_kuhari_adriatic-1…kulinarsko-gastronomsko-humanitarna manifestacija održana je jučer…
…posjetitelji su mogli kušati zanimljiva jela poput Tutti-frutti smutti, Cuka-cuka juha, Bananarama, Spaghetti brokolani, Think-pink salata, Shrekova maneštra ili Ping-pong okruglice…
…fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link

Opatija – Srđana i mali kuhari, naziv je zanimljive gastronomske humanitarne manifestacije koja je održana jučer u Grand hotelu Adriatic.
Da sve ostane na humanitarnoj bazi pobrinuli su se partneri ove akcije. Hotel je dao prostor besplatno, finalistica prvog hrvatskog ”Masterchefa” Srđana Jevtić posudila je svoje kulinarske sposobnosti, Dječji vrtić Opatija vrijedne ruke ”svojih” mališana, a Dražen Turina Šajeta dodao je svoje voditeljske sposobnosti – sve s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za Market za potrebite Crvenog križa Opatija, čije se otvorenje planira 22. prosinca.
srki_kuhari_adriatic-5
Srđana je kao glavna kuharica nadgledala osam timova po deset vrtićara koji su spremali jela interesantnih naziva kao što su Tutti-frutti smutti, Cuka-cuka juha, Bananarama, Spaghetti brokolani, Think-pink salata, Shrekova maneštra ili Ping-pong okruglice, koje će svi prisutni degustirali kupnjom malog žetona na štandu Crvenog križa, a sav prihod od kupnje namjenjen je za Market za potrebite.
U samo u sat vremena sakupljeno je 800 kuna za prvi opatijski market za potrebite.
– Akcija je odlično krenula, i otvaranjem prvog marketa za potrebite pomoći ćemo siromašne građane Liburnije. Prilozima ćemo ospkrbiti market, a dobrodošle su i pakirane namirnice i sredstva za higijenu, poručili su iz opatijskog Crvenoga križa.
Dok su se jela ‘’krčkala’’ predstavile su se opatijske udruge – Crveni križ, Društvo ‘’Naša djeca’’ te eko-udruga ‘’Žmergo’’.
Fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link
Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!