FOTO: Srodna duša je srodna duša – pa makar i muška @ Matulji

Valerio Benčić Vale i Dean Maslić kao neobični bračni par, uveli su predstavom ”Si sučede” premijerno izvedenom preksinoć pred matuljskom crkvom, brojne sumještane u novu sezonu ”Matuljskih ljetnih večeri”.

Matulji – Vidiš ti, keh judi – bio je to jedan od češćih komentara s otvaranja ovogodišnjih ”Matuljskih ljetnih večeri”, jer broj mještana koji je poželio pogledati premijeru komedije ”Si sučede” ostvarene u sklopu programa ”Tramontana” višestruko je nadmašivao broj predviđenih sjedećih mjesta.

Ali nikome nije smetalo – stotine Matuljaca odstajale su dobrih sat i kvarat, uživajući u ”nemotarijama” Deana Maslića i njegove ”kazališne supruge”, Valerija Benčića Valeta, koji su iznimno kvalitetnom međuigrom i ”romatničnom kemijom” prisutnom na sceni ”zagrijali” atmosferu svježe srpanjske večeri.

– Komedija je rezultat projekta financiranoga kroz proračun Općine Matulji, a kojim se nastojala potaknuti matuljska kazališna scena s obzirom na postojanje glumačkih talenata koji su niz godina djelovali kroz kazališne družine drugih Općina. Projekt je pokrenut u suradnji s glumcem Denisom Brižićem koji je režirao predstavu i vodio radionicu, a od rujna ove godine provest će se audicija s naglaskom na mlade, studente i srednjoškolce, kojima će glumačko iskustvo u kazališnoj radionici pružiti mogućnost ostvarenja njihovih kazališnih ambicija, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Program matuljskih ljetnih večeri nastavlja se i ovog vikenda – u subotu će pozornicu podijeliti MIK-ovski viceprvaci Antonio Krištofić i Duško Jeličić Dule, a u nedjelju će evergreene u novom ruhu predstaviti Antonela Malis i Đani Stipaničev.

[nggallery id=306]

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net