FOTO: Stalnom postavu Gradske kule u studenom pridruženi i novi zanimljivi eksponati @ Lovran

lions_klub_lovran_10_godina_2014_1

Uz sve ovo, u kuli je u studenom izloženo više od dvadeset maketa sredozemnih barki i brodova, a posebna atrakcija ovog lovranskog muzejskog prostora je jedinstven pogled koji se s njenog vrha pruža na čitav Kvarnerski zaljev. Nekoliko fotografija novopostavljene izlože pogledajte na ovom linku

izlozba_makete_kula_lovran_2015_1

Lovran – Atraktivni stalni postav Gradske kule Lovran u studenom je dobio i nadopunu s novim, zanimljivim eksponatima. Raritetnim starim razglednicama i slikama Lovrana od vremena Austro-Ugarske monarhije do današnjeg doba čine osnovu postava Kule, no velik interes posjetitelja privlači i poseban postav posvećen polarnoj ekspediciji broda ”Tegetthof” na kojoj je sudjelovao Lovranac Vicko Palmić, a turisti i domaći posjetitelji mogu pronaći i poneki stari predmet kojim su se koristilik naši nonići i none.

Uz sve ovo, u kuli je u studenom izloženo više od dvadeset maketa sredozemnih barki i brodova, a posebna atrakcija ovog lovranskog muzejskog prostora je jedinstven pogled koji se s njenog vrha pruža na čitav Kvarnerski zaljev.

Tijekom studenog je uvedena promotivna cijena ulaznice od 10 kuna, a za djecu je osiguran besplatan ulaz. Radno vrijeme gradske kule je od 9 do 13 sati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, od 14 do 18 sati srijedom te od 10 do 14 sati subotom.

Nekoliko fotografija novopostavljene izlože pogledajte na ovom linku

izlozba_makete_kula_lovran_2015

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!