FOTO: Startala 32. navigacijska regata ‘Galijola 2013.’ @ Opatija

regata_galijola_2013_start (16)

Samom startu, prethodilo je druženje s uzvanicima na terasi restorana Yacht club u opatijskom portu, a veliku fotogaleriju starta 32. navigacijske regate Galijola možete pogledati u nastavku teksta.

Opatija – Zvučni signal, koji se zatulio točno u podne, bio je znak da može startati 32. navigacijska regata za krstaše Galijola 2013.

Dvadeset i jedan brod ‘presjekao je provom’ startnu liniju, smještenu ispred opatijskog mula, a povratak se očekuje danas, tijekom noći i jutra.

regata_galijola_2013_start (14)

Sam start obilježila je bonaca, dok se prema informacijama koje smo dobivali tijekom jučerašnjeg dana u poslijepodnevnim satima situacija po pitanju vjetra popravila. Tako se oko 16 sati, većina jedrilica nalazila u kanalu i jedrila brzinama od 5-6 čvorova, a odustale su posade jedrilica Follow me, Adagio i In veritas. Oko 21 sat jedrilica Follow us – Vulkan Nova obišla je hrid Galijolu, a slijede je jedrilice DSK Melges i Paikea kojima tek predstoji okret oko Galijole. Kod jedrilica koje okreću oko Zaglava trenutno je u vodstvu jedrilica Nessie ispred jedrilica Alfa auto i Malinske.

Podsjetimo, manje jedrilice, do 8,45 m, jedrit će do hridi Zaglav i natrag, dok će one veće jedriti do hridi Galijola, smještenoj između Cresa i južne obale Istre i natrag do Opatije.

Duljina jedriličarske rute do Galijole iznosi 74 nautičke milje, dok će manji brodovi ukupno odjedriti 50 nautičkih milja. Ograničeno vrijeme dolaska na cilj je nedjelja, u 18:00 sati, dok će se podjela nagrada održat u Yacht Clubu.

[nggallery id=1002]

I. Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi