FOTO Štićenici iz nekoliko dječjih domova dan proveli pod jedrima @ Ičići

Kako je proteklo druženje u Ičićima provjerite na naekoliko fotografija u nastavku teksta…

Ičići – Tvrtka ACI i Zaklada „Vaša pošta“ jučer je organizirala jedrenje i druženje sa štićenicima dječjih domova te sponzorima i donatorima Zaklade Vaša pošta.

Štićenicima dječjih domova iz Primorsko-goranske županije, Pule i Karlovca pridružili su se ove godine i štićenici dječjeg doma iz Hrvatskog Leskovca, a jedrilo se uz pratnju iskusnih skipera akvatorijem opatijske rivijere nakon kojeg je održano druženje u marini.

U Republici Hrvatskoj u 30 dječjih domova odrastaju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. S obzirom na životne okolnosti, većina štićenika s navršenih 18 godina mora započeti samostalan život što im, bez pomoći društva i osiguranog zaposlenja, predstavlja velik izazov. Hrvatska pošta je 2010. godine osnovala Zakladu „Vaša pošta“ kako bi im olakšala početak samostalnog života te im osigurala financijsku pomoć u tom zahtjevnom razdoblju.

ACI d.d. u ulozi sponzora Zaklade aktivno podržava ovu hvale vrijednu akciju uplaćujući na ime djece – štićenika police životnog osiguranja. Sakupljeni iznos štićenicima domova isplaćuje se kao svojevrsna renta u trenutku napuštanja doma kako bi mogli podmiriti osnove životne troškove do pronalaska zaposlenja. ACI d.d. je do sada potpomogao petoro djece koja su odrastala u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi a koja su započela svoj životni put dalje sama.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!