FOTO: Stihovi o igrama kao motivacija za stručni rad – Predstavljena knjiga ”Igri” Vjekoslave Jurdane @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Promocija knjige Igri, Vjekosl

Ime je dobila upravo po jednoj Gervaisovoj pjesmi, a dio obrađenog opusa predstavljen je i na promociji knjige u Zori, na kojoj su sudjelovali renomirani književnici čakavske scene, ali i mali recitatori i pjesnici iz dječjih vrtiža ovog područja. Veliku fotogaleriju s promocije knjige pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Promocija knjige Igri, Vjekosl

Opatija – Knjiga ”Igri: Mala zaviČAjna čitanka, s primjerima iz čakavske poezije Drage Gervaisa” puni je i službeni naziv zanimljivog libra što ga je nedavno predstavila autorica Vjekoslava Jurdana u Kulturnom domu Zora u Opatiji.

Kako je istaknula sama autorica, knjiga je plod dugogodišnjega nastavničkog i znanstvenog rada te je namijenjena svima onima kojima je važna i draga zavičajna književna riječ. Svojevrsni ”konflikt” u naslovu u kojem se ”razigrani” početak ”ukrštava” s donekle službenim prizvukom podnaslova, a čakavština ”bori” sa standardom nastavljen je i u samoj temi knjige – radi se o stručnoj književnoteorijskoj knjizi koja za svoju osnovu uzima čakavske stihove Drage Gervaisa.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Promocija knjige Igri, Vjekosl

Ime je dobila upravo po jednoj Gervaisovoj pjesmi, a dio obrađenog opusa predstavljen je i na promociji knjige u Zori, na kojoj su sudjelovali renomirani književnici čakavske scene, ali i mali recitatori i pjesnici iz dječjih vrtiža ovog područja.

Kako se ističe u recenzijama, ovaj priručnik je namijenjen odgojiteljima, učiteljima, stručnjacima i odraslima koji rade s djecom a zaintegrirani su problematikom zavičajne književne riječi. Budući da u hrvatskoj pedagoškoj i lingvističkoj literaturi nedostaju publikacije koje problematiziraju metodičke aspekte rada s djecom predškolske i mlađe školske dobi na njegovanju i interpretiranju zavičajne riječi, priručnik ”Igri” ispunjava važno bibliografsko mjesto i nadaje se kao bogati metodički predložak odgojiteljima i stručnjacima koji rade s djecom, ali i kao praktičaj udžbenik studentima odgojiteljskih i nastavničkih studija.

Veliku fotogaleriju s promocije knjige pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Promocija knjige Igri, Vjekosl

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!