FOTO: Stotine djece i roditelja marširalo u pohodu na Vojak @ Učka

mam_beba_ucka_maraton_2014

Priliku za ovakvu rekreaciju pružio im je sedmi Mama i beba Učka maraton, tradicionalni ”miting” što se povodom Svjetskog dana sporta održava u organizaciji opatijske udruge za promicanje zdravog života ”Spiritus movens”. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Učka– Sunčan dan, zrak kristalno čist, ali prohladan – pa zadovoljava sve one kvalitete zbog kojih ga se isplati nazvati svježim – šuma zelena, a nebo plavo, posuto tek tu i tamo kakvim bijelim oblačkom.

mam_beba_ucka_maraton_2014_2

Idealna scenografija za boravak u prirodi, koji su jučer iskoristile stotine roditelja pa sa svojom djecom krenule na sedam kilometara dug put od restorana Dopolavoro do učkarskog vrha Vojak. Priliku za ovakvu rekreaciju pružio im je sedmi Mama i beba Učka maraton, tradicionalni ”miting” što se povodom Svjetskog dana sporta održava u organizaciji opatijske udruge za promicanje zdravog života ”Spiritus movens”.

– Ovo je sedmi put da se Mama i beba Učka maraton održava, a svake godine sve je bolje posjećen. Čitava stvar krenula je kad su mame koje su prije osam godina vježbale zajedno u trudnoći organizirale, pa su odlučile da i dalje žele ostati u kontaktu i sa svojom djecom baviti se zdravom rekreacijom. Te prve godine bilo nas je tridesetak, a od tog početka danas se broj sudionika popeo na nekoliko stotina, kazala je Milena Obradović Konjevoda, organizatorica događanja.

mam_beba_ucka_maraton_2014_1

Iako je šetnja prirodom bio glavni motiv dolaska, uz boravak na svježem zraku bilo je i niz drugih zanimljivih stvari u ”ponudi” – prije starta djeca su mogla družiti se i crtati prava mala umjetnička djela koja su po završetku i izložena, a roditelji su mogli naučiti i metode korištenja ”baby hanldling tehnike”, dok je za sve one koji su stigli do cilja priređen glazbeno-plesni program uz ”mini-disco”, te okrijepa u vidu pašte s gulašom koju su sa zadovoljstvom ”smazali” i roditelji i djeca. Bilo je tu i humanitarne tombole čiji je prihod namijenen dječaku s cerebralnom paralizom, a sponzori su omogućili i sendviče, sokiće, pudinge, jogurte i niz drugih ”dječjih radosti” za mališane.

Među djecom što su se vozila, nosila ili hodala do vrha Učke bilo je doista svih dobnih uzrasta, od djece koja su tek nedavno prvi put ”provirila” na svijet, do onih iskusnih koji su iza sebe imali i po nekoliko ”učkarskih maratona”. Najmlađi sudionici su i nagrađeni, a ove godine bili su to Lea Knežević, Erik Trbojević i Ian Pintar, svi mlađi od mjesec i pol dana.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!