FOTO: Summer Jazz Festival – Jazz s pogledom na Kvarner otvoren uz Mystic Rose Ensamble @ Kastav

Mystic Rose Ensamble @ Kastav

Mystic Rose Ensamble @ Kastav

Danas, u četvrtak 9. lipnja, u isto vrijeme i na istom mjestu nastupit će Love Runners Band i slušatelje svojom orginalnim i pitkim mješavinama jazza, latina, bluesa i folka povesti na nezaboravno putovanje svjetskom glazbom. Veliku fotogaleriju s koncerta Mystic Rose Ensamblea pogledajte na ovom linku

Barbara Štimac

Barbara Štimac

Kastav – Nastupom kvarteta Mystic Rose Ensamble sinoć je svečano porinut Summer Jazz Festival. Pod motom ”Jazz s pogledom na Kvarner” kastavska publika imala je priliku poslušati jedinstveni unplugged sastav čiji je repertoar sastavljen od bossanove, argentinskog tanga, jazz standarda i jazz obrada popularnih evergreena, a isti čine Barbara Štimac (vokal), prof. David Baumgarten (klavir), Darko Mihelić Boćo (kontrabas) te bubnjar Edin Botić.

Danas, u četvrtak 9. lipnja, u 21 sat nastupit će Love Runners Band i slušatelje svojom orginalnim i pitkim mješavinama jazza, latina, bluesa i folka povesti na nezaboravno putovanje svjetskom glazbom.

Darko Mihelić Boćo

Darko Mihelić Boćo

Dan kasnije, u petak 10. lipnja dolazi trenutačno možda i najinteresantniji i najinventivniji domaći duet Alba & Leo, odnosno Alba Nacinovich i Leo Škec, po mnogima su trenutno najinteresantniji i najinventivniji domaći duet. Albine izvanredne vokalne mogućnosti i Leov osebujan pristup gitari u sprezi s korištenjem elektroničkih efekata svakoj pjesmi, pa i obradi, daju jedinstveni pečat beskompromisne umjetnosti, a nedavno su objavili i prvi autorski singl, ”Ne znam”, u izdanju Croatia Recordsa.

Glavna zvijezda festivala, Zdenka Kovačićek, nastupti će u subotu, 11. lipnja, s početkom koncerta najavljenim za 21 sat. Zdenka Kovačiček ostaje prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju, smislu za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima, može se reći da je stekla zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima. Sa takvim repertoarom najčešće nastupa sa Big Bandom HRT-a ili Big Bandom RTV-Ljubljana sa kojim je bila na turneji po Italiji.

Edin Botić

Edin Botić

Priliku da zatvore festival, u nedjelju 12. lipnja, dobili su Joe & Lela Kaplowitz, američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu. Repertoar uključuje američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Podsjetimo, festival će se održavati od srijede do nedjelje, odnosno od 8. do 12. lipnja na šetalištu Fortica u Kastvu. Zanimljivo glazbeno događanje ugostit će izvrsne glazbenike i zvučna imena hrvatske jazz scene, a u slučaju kiše koncerti će se premjestiti u Guitar caffe.

Veliku fotogaleriju s koncerta Mystic Rose Ensamblea pogledajte na ovom linku

David Baumgarten

David Baumgarten

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!